Antena 3 CNN Actualitate Locale Un oraş din România renunţă la iluminatul public după ce a primit o factură uriaşă la curent

Un oraş din România renunţă la iluminatul public după ce a primit o factură uriaşă la curent

Un oraş din România a decis să renunţe la iluminatul public între orele 23.00 şi 04.00, după ce a primit o factură uriaşă la curent.

Un oraş din România renunţă la iluminatul public după ce a primit o factură uriaşă la curent
Sursa foto: Getty Images | Ethan Miller / Staff
de Cătălin Onofrei    |    10 Feb 2022   •   14:00

Primăria oraşului Flămânzi din judeţul Botoşani a decis să reducă programul ilmunatului public din cauza creşterii uriaşe a facturilor la energia electrică.

Astfel, iluminatul publica nu va mai funcţiona în intervalul orar 23.00 - 04.00, după ce facturile la curent au crescut de patru ori comparativ cu anul trecut.

Primarul oraşului Flămânzi, Dan Oloeriu, a declarat că factura primită în urmă cu câteva zile pentru consumul înregistrat în decembrie 2021 la energie electrică de la iluminatul public a fost în valoare de aproape 60.000 de lei, în condiţiile în care în luna ianuarie a anului trecut, factura la curent a fost de 14.000 de lei.

Din cauza facturii uriaşe la curent, autorităţile locale iau în calcul şi reajustarea bugetului pentru anul în curs, astfel încât să poată fi asigurată energia electrică pentru toate instituţiile din oraş.

Mai mult, pentru a scăpa de problema facturilor uriaşe la curent, autorităţile din Flămânzi lucrează la un proiect cu fonduri europene de aproximativ 2,5 milioane de euro, care include şi înfiinţarea unui parc de panouri fotovoltaice.

Scopul proiectului este asigurarea necesarului de electricitate pentru toate instituţiile din subordine.

Oamenii din oraş nu sunt încântaţi de decizia de a renunţa la iluminatul public pe timp de noapte şi spun că există foarte mulţi tineri fără locuri de muncă, care se ocupă de furturi, iar astfel, în intervalul 23.00-04.00, aceştia pot acţiona în linişte, fără să fie văzuţi.

×
Subiecte în articol: Flamanzi Botoșani
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close