Antena 3 CNN Actualitate Locale "Această imagine m-a şocat": Pacient în scutec şi cu sondă urinară, găsit rătăcind pe o stradă din Buzău. Anchetă la spitalul din care fugise

"Această imagine m-a şocat": Pacient în scutec şi cu sondă urinară, găsit rătăcind pe o stradă din Buzău. Anchetă la spitalul din care fugise

Imagini greu de privit au fost surprinse, miercuri la prânz, pe o stradă din Buzău. Un bărbat cu vizibile probleme de sănătate a fost văzut umblând îmbrăcat doar într-o bluză și un scutec și având o sondă urinară.

"Această imagine m-a şocat": Pacient în scutec şi cu sondă urinară, găsit rătăcind pe o stradă din Buzău. Anchetă la spitalul din care fugise
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Aug 2023   •   14:38

Este anchetă internă la Spitalul Județean Buzău, după ce un pacient a părăsit unitatea medicală, îmbrăcat doar cu o bluză, cu pampers și o sondă urinară legată de el. 

Bărbatul se plimba, miercuri la prânz, în apropierea parcului din fața Colegiului Național B.P. Hasdeu, unde a fost abordat de o buzoiancă.

Citeşte şi: Un copil de doi ani a murit după ce s-a înecat în pârâul din spatele casei, în Scorțeni, județul Prahova

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În jurul orei 14.30, bărbatul se afla în apropierea unității de pompieri. Persoana i-a atras atenția unei femei, pentru că avea doar o bluză de pijama și papuci în picioare, purta pampers și avea atașată punga de urină.

A urmat o scurtă conversație, de unde femeia a dedus că bărbatul fugise dintr-un spital.

Femeia care a semnalat presei acest caz spune că a sunat la 112, apoi la scurt timp a apărut un angajat de la unitatea de pompieri care a ajutat-o să-l liniștească pe pacientul fugar. Bărbatul, care părea foarte slăbit și chinuit de boală, le-a spus celor doi că plecase din curtea spitalului după țigări.

Citeşte şi: Doliu în lumea medicală! Medic cardiolog renumit din Oradea, mort chiar în curtea spitalului unde lucra

"Uitați sistemul sanitar din România, fug oamenii din spital, iar lor nu le pasă, își bat joc de noi”

'Uitați sistemul sanitar din România, fug oamenii din spital, iar lor nu le pasă, își bat joc de noi.

Era dezorientat și voia să se ducă să își cumpere țigări. Am încercat să-l liniștesc. Până la sosirea poliției, m-a ajutat și un băiat de la pompieri. Pacientul era doar într-un pampers, cu o bluzică de pijama, cu sonda de urină după el și cu o branulă în mână. Această imagine m-a șocat”, a mărturisit femeia, potrivit resei locale.

Citeşte şi: Mascaţii au scos cu forţa un bărbat dintr-un apartament din Alexandria, după ce o tânără a căzut de la etaj

La scurt timp după apelul la 112, a apărut poliția iar Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Buzău a trimis un echipaj medical să-l preia pe bărbat. Conducerea Spitalului Județean Buzău a dispus o anchetă administrativă și a informat, despre incident, atât Direcția de Sănătate Publică Buzău, cât și Ministerul Sănătății.

În ancheta demarată intern sunt vizate șase angajate ale Secției Boli Infecțioase, asistente și infirmiere. S-a aflat că bărbatul a plecat din Secția de Boli Infecțioase, secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Buzău. Absența pacientului a fost sesizată târziu, deoarece personalul de îngrijire era ocupat cu distribuirea alimentelor.

Citeşte şi: Alina a fost înmormântată în rochie de mireasă. Tot satul a plâns pentru fata omorâtă de cea mai bună prietenă

Potrivit conducerii SJU Buzău, pacientul a ieșit prin spatele clădirii, a forțat gardul de plasă al vecinilor și poarta stradală a acestora. Abia când personalul auxiliar a intrat în salon, ca să distribuie masa de prânz, a observat lipsa pacientului. Pacientul a revenit în salon, adus fiind de salvare, după aproape o oră de la părăsirea unității.

×
Subiecte în articol: pacient batran Buzau spital
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close