Antena 3 CNN Actualitate Locale Pescarii din Tulcea și Constanța, scandalizați pentru că au interzis la scrumbie: "Suntem disperaţi!"

Pescarii din Tulcea și Constanța, scandalizați pentru că au interzis la scrumbie: "Suntem disperaţi!"

Scrumbia ar putea fi văzută mult mai rar în farfurii. Autoritățile din Delta Dunării vor sa interzică pescuitul acestui pește în Marea Neagră, la setcă. Decizia a generat disperare în rândul familiilor de pescari. Oamenii se plâng că nu se vor mai putea întreține, așa că amenință cu protestele și cer ca Ministerul să le rezolve problemele.

Pescarii din Tulcea și Constanța, scandalizați pentru că au interzis la scrumbie: "Suntem disperaţi!"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2022   •   21:51

Pescarii spun că vor doar să muncească și este inadmisibil că situația lor să fie pusă pe plan secund.

Pe de altă parte, nu e singura decizie contestată, care ar urma să intre în vigoare în perioada imediat următoare.

Laurențiu Mirea, Federația Organizațiilor de Pescari Marea Neagră: "Suntem disperați"

 Din cele două județe, Constanța și Tulcea, acum Agenţia Naţională de Pescuit a venit cu o propunere de ordin de prohibiţie, care este promovată de cele două Ministere, cel al Culturii şi Mediului, prin Agenţia Naţională de Pescuit şi prin Administraţia Biosferei. Acolo, doamna guvernator de la Administraţia Biosferei şi directorii din subordine au venit cu o idee, spun dânşii ştiinţifică, pentru a proteja sturionii, să oprească pescuitul din aprilie până în decembrie la scrumbie şi folosinţa plaselor de scrumbie", a declarat Laurențiu Mirea, Federația Organizațiilor de Pescari Marea Neagră.

Deciziile sunt acum în curtea celor care administrează rezervatia biosferei delta dunarii, iar săptămâna aceasta va avea loc o întâlnire pentru luarea unei hotărâri.

Guvernatorul Deltei, Atena Groza, recunoaste ca pescarii sunt la un pas de faliment, dar spune că sturionii trebuie protejați. 

Federațiile de pescari amenință cu protestele

Aceştia cer ca problemele să le fie rezolvate chiar la Minister, dacă pe plan local nu găsesc înțelegere.

Nu sunt mai importanţi sturionii ca oamenii Deltei, spun pescarii.

Pescarii insistă că o astfel de măsuri nu a mai fost luată şi pun la îndoială studiile invocate de cei care au luat decizia.
 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close