Antena 3 CNN Actualitate Locale Primul caz de deces provocat de gripă în acest sezon, în Dâmbovița. Un bărbat de 54 de ani a murit

Primul caz de deces provocat de gripă în acest sezon, în Dâmbovița. Un bărbat de 54 de ani a murit

Un bărbat de 54 de ani, din Dâmboviţa, diagnosticat cu gripă şi internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte a murit.

Primul caz de deces provocat de gripă în acest sezon, în Dâmbovița. Un bărbat de 54 de ani a murit
Sursa foto: Foto: flickr.com/ Laurent Neyssensas
de S.T.    |    18 Dec 2019   •   17:13

Acesta este primul caz de deces provocat de gripă în acest sezon rece în judeţul Dâmboviţa, anunţat de către Direcţia de Sănătate Publică.

„Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a fost notificată astăzi, 18 decembrie 2019, cu privire la decesul unei persoane de sex masculin în vârstă de 54 de ani, pentru care s-a confirmat prezenţa virusului gripal de tip A, subtip (H1)pdm09”, precizează DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, pacientul avea condiţii medicale preexistente, era nevaccinat şi a fost internat pe data de 9 decembrie 2019 în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

„Reamintim populaţiei să respecte regulile de igienă personală şi colectivă, să evite locurile cu aglomeraţie umană, iar la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea corectă a tratamentului. Insistăm asupra vaccinării antigripale, care este singura metodă eficientă de a preveni îmbolnăvirea prin gripă”, se mai arată în comunicatul DSP Dâmboviţa. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Urmează cea mai friguroasă noapte din această iarnă!
x close