Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Trafic blocat în nordul Bucureștiului, după ce un marfar s-a defectat pe șine, la bariera Petricani

Trafic blocat în nordul Bucureștiului, după ce un marfar s-a defectat pe șine, la bariera Petricani

Traficul este blocat în nordul Bucureștiului, după ce un marfar a rămas blocat pe șine chiar în dreptul barierei Petricani.

de Mia Lungu    |    15 Mai 2023   •   18:10

Update 19:00 La ora 18:58, trenul de marfă a fost retras din linie curentă, fiind astfel eliberată zona de acțiune a instalației de semnalizare a traficului feroviar și rutier de la trecerea la nivel, km 10+123.

Circulația rutieră s a reluat în condiții normale, la trecerea la nivel din zona Petricani.

Update 18:32 La ora 17:15 mecanicul a transmis în Discpecerat că are locomotiva defectă.

Update 18:22 Pietonii sunt nevoiți să traverseze peste trenul marfar, printre vagoane, unii dintre ei chiar cu bicicleta în brațe. 

Coloane de mașini pe mai mulți kilometri s-au format, între cartierele Pipera și Lacul tei, după ce bariera de la Petricani a rămas coborâtă, luni după-amiază.

Se pare că o defecțiune la locomotiva unui tren marfar CFR a făcut ca garnitura să rămână blocată pe șine în dreptul barierei, paralizând complet traficul chiar la ora de vârf.

"Un tren de marfă a rămas defect între Pantelimon și Băneasa, pe raza de acțiune a instalației de semnalizare și funcționare a barierelor de la trecerea la nivel cu calea ferată din zona Petricani.

Menționăm faptul că barierele de la pasajul rutier rămân în poziția orizontală,  cu interzicerea traficului rutier, pânâ când operatorul național de transport feroviar de marfă trimite locomotivă de ajutor pentru tractarea trenului defect.

Citește și: Accident cu trei mașini pe DN1, în Corbeanca! Traficul este oprit pe o bandă, circulația este îngreunată spre București

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În vederea redeschiderii traficul rutier dirijat în zona Petricani, reprezentanții Regionalei CF București au informat Poliția TF și au solicitat totodată colaborare și intervenție pentru dirijarea traficului în zona pasajului, până la sosirea locomotivei de ajutor și retragerea trenului din zona de acțiune a instalației de semnalizare pentru pasajul de la km 10+123.

Regretăm această situație și le adresăm scuzele necesare participanților la traficul rutier. De asemenea, facem mențiunea că ținem permanent legătura cu operatorul de feroviar marfă, astfel încât trenul rămas defect să fie retras din zona respectivă în cel mai scurt timp.", a precizat CFR, într-un comunicat.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close