Antena 3 CNN Actualitate Locale Un sfert din cazurile COVID sunt în rândul turiştilor de pe litoral. Precizările prefectului din Constanţa

Un sfert din cazurile COVID sunt în rândul turiştilor de pe litoral. Precizările prefectului din Constanţa

Mai mult de un sfert dintre cazurile de infectări COVID care au fost înregistrate pe litoral în ultimele două săptămâni sunt din rândul turiştilor. Vara, numărul vizitatorilor este egal cu populația județului Constanța. "Nu consider că reprezintă un motiv de alertă, nici minoră, nici majoră", a declarat Silviu Coşa, prefectul judeţului Constanţa, în exclusivitate la Antena 3.

Un sfert din cazurile COVID sunt în rândul turiştilor de pe litoral. Precizările prefectului din Constanţa
Sursa foto: Silviu Coşa/Facebook - Hepta
de Iulia Gorgorin    |    19 Aug 2021   •   17:59

Silviu Coşa, pefectul județului Constanța, a intervenit în exclusivitate la Antena 3, unde a făcut precizări despre felul în care gestionează situaţia de pe litoral.

"În momentul în care o persoană este depistată ca fiind infectată, urmarea anchetei epidemiologice, el este alocat în funcţie de locul în care s-a produc această infectare. Din acest punct de vedere, indiferent că vorbim de Gorj, Constanţa sau de Timişoara, fiecare judeţ are persoane infectate provenind dintr-o altă arie geografică, deci nu este Constanţa, mai ales acum, în perioada de sezon un caz atipic.

Trebuie să ţinem cont de faptul că avem zilnic 300.000 de turişti, având în vedere şi durata medie a sejurului, asta înseamnă că la o perioadă de calcul a incidenţei de 14 zile, avem peste 1 milion de persoana din afara judeţului care se adaugă la cele 770.000 din judeţ. În aceste condiţii, un număr de aproximativ 25%

 Siviu Coşa: "Nu consider că reprezintă un motiv de alertă, nici minoră, nici majoră"

În ceea ce priveşte spaţiile închise, măsurile referitoare la distanţare, incslusiv în mijloacele de transport în comun pe care le-am verificat. Se respectă de aseenea în magazine, unităţile sanitare, în mall-uri, etc. Pe plajă, avem într-adevăr o problemă, în localităţile în care plajele sunt mai înguste. Unde sunt largi este bine, dar este rău pentru că sunt prea largi. Unde sunt înguste avem o problemă că sunt înguste şi se crează aglomeraţie. Spre exemplu, în Costineşti, unde la o populaţie de 3.500 de locuitori, avem undeva la 770.000 de turişti zilnic, un număr de 4 îmbolnăviri. Deci, din acest punct de vedere, nu putem interzice oamenilor accesul nici în judeţ, nici în staţiunea respectivă.

Siviu Coşa: "Operatorii de plajă sunt verificaţi periodic"

Ei sunt cei responsabili de implementarea regulilor. Am rugat inclusiv Direcţia de Sănătate Publică să de deplaseze la Costineşti, întrucât ştim că acolo este aglomerat. Au fost constatate nişte nereguli, au fost remediate. O parte dintre ele au fost sancţionate contravenţional", a declarat Silviu Coşa, joi, în exclusivitate la Antena 3.

Prefectura Constanța informează că incidența în municipiul Constanța pentru ultimele 14 zile, este de 0.3, cazuri la mia de locuitori, la fel ca ieri.

La nivelul județului Constanța, incidența este de 0.24, la aceeași valoare ca ieri, potrivit ziuaconstanta.ro

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close