Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: "E posibil să convoc şedinţă de Guvern vineri. Vom avea probabil o primă lectură a bugetului"

Ludovic Orban: "E posibil să convoc şedinţă de Guvern vineri. Vom avea probabil o primă lectură a bugetului"

Premierul Ludovic Orban a anunţat că este posibil ca vineri să convoace o şedinţă de Guvern pentru o primă lectură a proiectului de buget pe anul viitor, care trebuie însă dezbătut şi cu partenerii sociali.

Ludovic Orban: "E posibil să convoc şedinţă de Guvern vineri. Vom avea probabil o primă lectură a bugetului"
Sursa foto: foto- Facebook
11 Dec 2019   •   16:14

"E posibil să convoc şedinţă de Guvern vineri. În cazul în care voi convoca şedinţa de Guvern vineri, vom avea cel mai probabil prima lectură a bugetului. Evident, proiectul de buget trebuie dezbătut şi cu partenerii sociali", a declarat Orban la Parlament, miercuri, după întâlnirea cu liderii grupurilor parlamentare.

Întrebat despre o asumare a răspunderii Guvernului pe proiectul de buget pentru anul 2020, Orban a arătat că nu s-a luat o decizie în acest sens.

"Când vom lua o decizie, o vom anunţa. Recunosc că evaluăm şi posibilitatea în cazul în care timing-ul şi modul în care se derulează dezbaterile parlamentare, în cazul în care există un risc major să nu fie adoptat bugetul până la data de 31 decembrie, există şi această posibilitate (asumarea răspunderii - n.r.) Dacă vom lua o decizie o vom face publică", a precizat şeful Executivului.

El a menţionat că va discuta cu formaţiunile parlamentare pe marginea bugetului pe anul viitor.

"Urmează să vedem poziţionările fiecărei formaţiuni. Obiectivul nostru este să ajungem la o formă a bugetului, astfel încât să putem să purtăm discuţii în primul rând cu partenerii noştri alături de care am reuşit să asigurăm succesul moţiunii de cenzură şi care au contribuit decisiv la învestirea Guvernului pe care îl conduc. Dar vom discuta şi cu alţi parlamentari pentru a încerca să obţinem sprijin pentru proiectul de buget", a explicat premierul.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban sedinta de Guvern buget
Parteneri
Cătălin Cherecheş, adus în România!
x close