Antena 3 CNN Actualitate MAE are probleme mari cu banii: Mai multe ambasade, anunţate să reducă din cheltuieli

MAE are probleme mari cu banii: Mai multe ambasade, anunţate să reducă din cheltuieli

MAE are probleme mari cu banii: Mai multe ambasade, anunţate să reducă din cheltuieli
Sursa foto: MAE
24 Iun 2009   •   15:56

Ministerul de Externe are probleme mari cu banii. După ce luni, surse oficiale declarau că în consiliul de conducere al MAE s-a hotărât închiderea a 14 oficii consulare şi misiuni diplomatice din Africa, America de Sud şi Orientul Îndepărtat, marţi mai multe ambasade, printre care cele de la Londra, Washington şi Roma au fost anunţate să reducă cheltuielile.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului, citate de Mediafax, pe lângă ambasadele României de la Londra, Roma şi Washington, au fost de asemenea atenţionate şi reprezentanţele României la UE şi NATO, care de asemenea au cheltuieli foarte mari.

Totodată consulatul general de la Hong Kong şi ambasada României în Belgia au fost şi ele atenţionate să reducă din cheltuieli.

Informaţia vine la o zi după ce consiliul de conducere al MAE a decis reducerea cheltuielilor de capital şi de personal cu 20%, la alte opt dintre misiunile cu cele mai ridicate bugete.

Şi tot luni, consiliul de conducere al MAE a hotărât că ar fi bine să închidă 14 oficii consulare şi misiuni diplomatice din Africa, America de Sud şi Orientul Îndepărtat, printre acestea numărându-se ambasadele din Etiopia, Peru, Malaezia şi consulatul general de la Cape Town.

De asemenea, printre propunerile făcute de conducerea MAE figurează şi desfiinţarea consulatelor generale de la Sydney şi Lyon.

Deocamdată este vorba doar despre propuneri, iar decizia se va lua la nivelul preşedintelui şi al prim-ministrului.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Ministerul de Externe ambasade
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close