Antena 3 CNN Actualitate MAE: Niciun român nu este implicat în cazul camionului cu imigranţi morţi

MAE: Niciun român nu este implicat în cazul camionului cu imigranţi morţi

MAE: Niciun român nu este implicat în cazul camionului cu imigranţi morţi
28 Aug 2015   •   18:30

Niciun român nu este implicat în cazul camionului abandonat pe o şosea din Austria în care au fost găsite 71 de cadavre, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe. Este vorba de refugiaţi sirieni, întucât au fost găsite câteva documente de călătorie. Poliţia nu a vrut să facă precizări privind circumstanţele deceselor, dar primele indicii sugerează că refugiaţii ar fi murit asfixiaţi.

Autorităţile austriece au declarat că suspecţii arestaţi sunt doi bulgari şi un ungur. Naţionalitatea liderului grupării care este căutat în România, nu a fost menţionată. Poliţiştii bulgari anunţă însă că au în custodie patru suspecţi, trei bulgari şi un afgan.

În camionul abandonat, autorităţile austriece au găsit cadavrele a 71 de refugiaţi. Este vorba despre 59 de bărbaţi, 8 femei şi patru copii cu vârste cuprinse între 2 şi 9 ani. Trupurile victimelor au fost transportate la Viena, unde vor fi autopsiate de medicii legişti. Potrivit anchetei preliminare, camionul în care se aflau imigranţii a pornit la drum miercuri de lângă Budapesta.

Procesul de identificare a victimelor avansează însă greu, spun anchetatorii. Majoritatea refugiaţilor nu aveau asupra lor acte, iar identificarea se face pe baza probelor ADN şi a tatuajelor victimelor. Camionul frigorific a fost abandonat pe o autostradă din Austria, şi a fost descoperit de câţiva şoferi care au alertat poliţia din cauza mirosului greu provenit din autovehicul.

×
Subiecte în articol: imigranti MAE Ministerul de Externe
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close