Antena 3 CNN Actualitate MAE prezintă planul pentru votul în diaspora. Meleşcanu: Am suplimentat personalul pentru secţiile de vot

MAE prezintă planul pentru votul în diaspora. Meleşcanu: Am suplimentat personalul pentru secţiile de vot

MAE prezintă planul pentru votul în diaspora. Meleşcanu: Am suplimentat personalul pentru secţiile de vot
de S.T.    |    11 Noi 2014   •   13:38

Noul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, la Guvern, că a fost suplimentat bugetul MAE pentru turul II al alegerilor prezidenţiale.

"Astăzi a fost adoptată suplimentarea bugetului MAE, cu 1,5 milioane de lei, din fondul de rezervă. Această alocare de resurse suplimentare ne permite nouă să realizăm în cele mai bune condiţii desfăşurarea celui de-al doilea tur de scrutin din străinătate, respectând prevederile legale", a declarat Meleşcanu. 

"Preocuparea noastră privind aceste alegeri este ca ele să se desfăşoare în condiţii de totală corectitudine, legalitate şi neutralitate. Trebuie să subliniez că nu MAE reglementează procesul electoral în afara ţării. BEC ŞI Biroul Electoral pentru străinătate sunt responsabile(...). Ministerul de Externe a acţionat şi acţionează exclusiv în temeiul legii", a precizat ministrul de Externe.

"Vom trimite maximum de ştampile şi maximum de cabine de vot(...). Am suplimentat personalul pentru secţiile de vot ", a mai spus ministrul.

Iată cele mai importante declaraţii ale lui Teodor Meleşcanu:

-Am pus la dispoziţia BEC pentru străinătate p listă cu personalul disponibil din MAE în vederea completării membrilor birourilor electorale din străinătate. BEC a selectat 120 de persoane.

-La turul II, vom participa la alegeri în străinătate toată conducerea MAE, în frunte cu ministrul, care şi-a propus să voteze la Paris, unde am înţeles că au fost cele mai mari probleme, cu secretarii de stat care vor fi la Viena, Chişinău, Munchen, acolo unde este nevoie.

-Reducerea timpului pentru fiecare cetăţean ar permite dublarea celor care votează.

-BEC e singurul care poate decide, am trimis o adresă (privind creşterea numărului secţiilor de votare-n.red.).

-Am întrebat BEC dacă putem suplimenta secţiile.

-Potrivit prevederilor legale actuale, acest lucru nu se poate face între cele două tururi de scrutin.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close