Antena 3 CNN Actualitate MAE, după atacul soldat cu sute de morți de la spitalul din Gaza: ”Suntem șocați profund întristați de pierderea vieților omenești”

MAE, după atacul soldat cu sute de morți de la spitalul din Gaza: ”Suntem șocați profund întristați de pierderea vieților omenești”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un mesaj după atacul de marți de la spitalul din Gaza, care s-a soldat cu sute de morți.

de Andreea Ştefan    |    18 Oct 2023   •   09:55

”Șocați și profund întristați de explozia și pierderea de vieți nevinovate de la spitalul Al Ahli Arab din Gaza.

Toți civilii și infrastructura civilă trebuie să fie protejate în orice moment.

Dreptul internațional umanitar trebuie să fie respectat.

Responsabilitatea trebuie să fie clar stabilită”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe într-o postare pe X (Twitter).

Citește și: Armata israeliana publică noi imagini şi o hartă care arată că Spitalul Baptist a fost lovit de o rachetă trasă din Gaza

Cel puţin 500 de oameni au murit după bombardarea spitalului din Gaza

Sute de persoane au murit în urma unui atac aerian asupra unui spital din Gaza. Printre victime se numără şi palestinieni răniţi care căutau adăpost. Părţile implicate în conflict se acuză reciproc. Lumea arabă dă în clocot.

Atât Fâşia Gaza cât şi Israelul împlicate în acest conflict se acuză reciproc, însă pe camerele de supraveghere se observă că atacul ar fi putut proveni fie din Gaza, fie de la un avion de lupta aerian israelian.

Lovirea unui spital din Gaza duce la escaladarea situaţiei din Orientul Mijlociu şi poate modifica drastic programul de vizită în Israel a preşedintelui Joe Biden care urma să vină în câteva ore.

De asemenea, preşedintele Mahmud Abbas şi-ar fi anulat întâlnirea programată cu preşedintele Joe Biden care şi-a exprimat dorinţa să poarte un dialog cu ambele părți implicate în acest conflict, în încercarea de a găsi o soluţie de reconciliere.

În urma acestui atac, sute de palestinieni au ieşit în stradă revoltaţi.

×
Subiecte în articol: Război în Israel MAE
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close