Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu: "Independența României față de gazul rusesc, asigurată de anul viitor. Categoric!"

Marcel Ciolacu: "Independența României față de gazul rusesc, asigurată de anul viitor. Categoric!"

Ţara noastră va fi independentă de gazul rusesc începând de anul viitor, a declarat, marţi, președintele PSD, Marcel Ciolacu, care estimează că legea offshore ar putea trece de Parlament în două-trei săptămâni.

Marcel Ciolacu: "Independența României față de gazul rusesc, asigurată de anul viitor. Categoric!"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Georgiana Adam    |    19 Apr 2022   •   11:53

"Nu ne schimbăm viața în funcție de mofturile lui Putin. Legea offshore ar putea trece de Parlament în trei săptămâni (...).

O să o băgăm (legea offshore - n.r.) pe procedură de urgență. A intrat la prima Cameră sesizată, la Senat. Eu estimez în maximum două-trei săptămâni, în funcție de cât stă la Senat, va trece și merge către promulgare", a declarat Marcel Ciolacu, marţi, potrivit rfi.ro.

Ciolacu: "E un semnal puternic că nu ne schimbăm viața în funcție de mofturile lui Putin"

Întrebat dacă exploatările din Marea Neagră vor fi afectate de războiul din Ucraina, liderul PSD a răspuns: "Nu, nu. Dimpotrivă, este un semnal puternic că nu ne schimbăm viața în funcție de mofturile lui Putin (...). 

Nu cred că un stat trebuie să se lase impresionat de agresiunea unui dictator, dimpotrivă, trebuie să arătăm că noi ne continuăm investițiile și dezvoltarea statului român, în pofida anumitor așa-zise amenințări din partea Rusiei".

Marcel Ciolacu a fost întrebat și dacă PSD susține acest proiect al legii offshore, după ce tot PSD-ul a fost cel care a promovat, în trecut, o variantă a legii care a blocat orice investiții.

"Este o abordare în interiorul coaliției și o adaptare la realitatea pe care o trăim cu toții. Eu n-am fost niciodată ipocrit să nu recunosc anumite greșeli pe care le-a făcut PSD (...).

Acea lege a fost o greșeală că nu s-a finalizat, pentru că orice lege este perfectibilă, categoric. Nu a fost dusă la capăt și a fost, poate, folosită ca un instrument de negociere. 

Nu cunosc toate detaliile și nici nu mă interesează, pentru că cred că PSD a intrat în altă direcție și în altă logică.

Marcel Ciolacu: "România își va asigura consumul"

De asemenea, întrebat dacă este convins că România va deveni independentă de gazul din Rusia anul viitor, politicianul a confirmat.

"De gazul rusesc, categoric! Investiția de la Caragele și cu actuala investiție din Marea Neagră, fără această investiție care va fi până la sfârșitul anului 2026, România își va asigura consumul", a conchis şeful PSD.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close