Antena 3 CNN Actualitate Marocanul suspectat de dubla crimă de la Iași a fost trimis în judecată

Marocanul suspectat de dubla crimă de la Iași a fost trimis în judecată

Principalul suspect în cazul asasinării celor doi studenți la medicină din Iași, marocanul Ahmed Sami el Bourkadi, a fost trimis în judecată la mai mult de cinci luni de la comiterea dublei crime.

Marocanul suspectat de dubla crimă de la Iași a fost trimis în judecată
Sursa foto: Colaj Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2022   •   09:28

Anchetatorii au depus la instanță rechizitoriul. Cetățeanul marocan este acuzat de omor și de furt în formă calificată și de acces ilegal la un sistem informatic.

Probele strânse de procurori vor fi analizate de judecător, care va decide dacă începe judecarea cazului sau întoarce dosarul la Parchet pentru refacerea anchetei.

La ieșirea din sala de judecată, avocatul marocanului a spus că dosarul nu este solid întrucât conține doar probe trunchiate. Nu ar exista arma crimei și nici motivul.

Surse judiciare au transmis că iubita lui Ahmed Sami el Bourkadi ar fi declarat că acesta nu ar fi fost plin de sânge sau de noroi când a venit acasă din vizita făcută la Vila din Moara de Vânt. Pe de altă parte tânăra ar fi spus că tânărul s-a întors acasă îmbrăcat cu alte haine decât cele cu care plecase.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Surse judiciare au afirmat că în urma audierii tânărului reprezentanții comisiei medico-legale psihiatrice din cadrul Institutului de Medicină Legală din Iași au ajuns la concluzia că tânărul are un IQ mediu, de 98, că are discernământ, că ar fi dat unele răspunsuri lapidare, că ar da semne că ar avea o relație tensionată în familie.

În luna februarie a acestui an, avocata principalului suspect a vorbit despre traseul acestuia în zilele de 8, 9 și 10 decembrie 2021.

„A fost audiat pentru prima oară de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal, şi-a susţinut nevinovăţia, a făcut precizări cu privire la activităţile pe care le-a avut în zilele de 8, 9 şi 10 decembrie, respectiv de când se presupune că au fost ucise cele două persoane şi până la momentul în care a plecat în excursia pe care o avea programată - city break-ul de la Roma. I-au adresat câteva întrebări, în rest nu sunt alte noutăţi. Practic, şi-a menţinut aceleaşi declaraţii, dar cu mici precizări.

A detaliat traseul pe care l-a făcut, orele la care a mers la locuinţa victimelor şi din ce motiv. A spus că pe data de 8 decembrie a plecat de la Palas, pe 9 a trecut o singură dată deoarece îi trebuia un halat medical, iar pe data de 10 a revenit la rugămintea surorii victimei care l-a sunat spre seară, după ce în prealabil îl sunase mai multe persoane. Trecuse spre seară pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo. A precizat că a văzut geamul lateral spart, era lumină în casă, iar în momentul respectiv s-a speriat şi a plecat", a precizat Raluca Andrei, avocata suspectului.

 

×
Subiecte în articol: marocan crima Iași
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close