Antena 3 Actualitate Media Anunțul făcut de ministrul de Externe. Alertă referitoare la Televiziunea Română

Anunțul făcut de ministrul de Externe. Alertă referitoare la Televiziunea Română

29 Mar 2016   •   16:19
Anunțul făcut de ministrul de Externe. Alertă referitoare la Televiziunea Română

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a trimis Biroului permanent al Camerei Deputaților o scrisoare în care arată că pe site-ul Consiliului Europei a fost postată o alertă referitoare la situația Televiziunii Române și în care cere un punct de vedere oficial cu privire la modificarea legislativă care ar putea duce televiziunea publică în insolvență, scrie Agerpres.

"Doresc să supun atenției dumneavoastră faptul că, recent, pe Platforma pentru promovarea protecției jurnalismului și a siguranței jurnaliștilor de pe site-ul Consiliului Europei a fost postată o alertă referitoare la situația Televiziunii Române. Aceasta a fost introdusă la cererea Federației Internaționale a Jurnaliștilor și a Asociației Europene a Jurnaliștilor și vizează pachetul de amendamente la Legea 41/1994 care ar putea aduce TVR în situația de insolvență. Astfel, în opinia acestor asociații, demersul legislativ reprezintă o amenințare la adresa independenței postului public de televiziune. Inițiativa FIJ/AEJ are la origine o solicitare de sprijin din partea Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind. Menționăm faptul că includerea României, alături de state precum Azerbaidjan, Federația Rusă, Turcia, pe site-ul specializat al Consiliului Europei este de natură să plaseze țara noastră într-o postură incomodă, care contravine poziției oficiale a autorităților pe tema respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului", se arată în scrisoarea ministrului de Externe.

Conform sursei citate, Platforma pentru promovarea protecției jurnalismului și a siguranței jurnaliștilor este un proiect al Consiliului Europei care are drept scop monitorizarea încălcării libertății de expresie și a libertății mass-media, precum și a amenințărilor la siguranța jurnaliștilor.

"Având în vedere cele de mai sus, vă adresăm rugămintea de a ne transmite un punct de vedere oficial pe subiectul menționat, pentru a putea fi transmis Secretariatului Consiliului Europei și postat pe site-ul Platformei pentru promovarea protecției jurnalismului și a siguranței jurnaliștilor", mai scrie Comănescu.

Potrivit secretarului Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, solicitarea a fost transmisă Comisie de cultură pentru a formula un răspuns.

Și Senatul îi va răspunde ministrului Comănescu, a anunțat Călin Popescu-Tăriceanu.

"Am trimis-o la Comisia de cultură și mass-media pentru întocmirea unui punct de vedere. Îi vom răspunde domnului ministru așa cum este și normal. Este o solitare care probabil este generată de greșita înțelegere din partea unor asociații a jurnaliștilor referitoare la demersul pe care îl facem în Senat cu privire la completarea legii de funcționare a TVR. Procedura de insolvență nu este obligatorie. Ea poate ca variantă de lucru să fie adoptată de Consiliul de Administrație, care va începe să funcționeze", a afirmat șeful Senatului după ședința Biroului permanent.

×
Subiecte în articol: televiziunea romana consiliul europei TVR

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close