Antena 3 CNN Actualitate Media Arestarea lui Vîntu, în presa românească şi cea străină (VIDEO)

Arestarea lui Vîntu, în presa românească şi cea străină (VIDEO)

Arestarea lui Vîntu, în presa românească şi cea străină (VIDEO)
10 Sep 2010   •   09:13

Ştirea despre arestarea lui Sorin Ovidiu Vântu este pe prima pagină, în toată presa din ţară. Multe publicaţii pun acţiunea spectaculoasă a procurorilor pe seama unei încercări a puterii de a distrage atenţia de la probleme grave, cu care se confruntă România. Cu informaţii despre cazul Sorin Ovidiu Vântu începe şi se termină fiecare ziar sau jurnal de televiziune începe.

Jurnalul Naţional titrează "Regimul cătuşelor" - "Mogulul rău" Vântu, obsesia lui Băsescu, întregeşte lunga listă a duşmanilor de clasă "parcaţi" în arest preventiv.

Gândul încearcă să explice "De ce a fost reţinut acum Vântu. Fugarul Nicolae Popa se pregăteşte să ajungă acasă, după 10 ani ", iar Evenimentul zilei vorbeşte despre Preţul tăcerii lui Popa: SOV a decontat sute de mii de euro."Fugarul Nicolae Popa a primit la Jakarta câteva sute de mii de euro în ultimii nouă ani. Aşa au precizat surse judiciare, potrivit cărora, tranzacţiile au fost făcute la ordinele lui Sorin Ovidiu Vîntu de Liviu Luca, Ovidiu Ţurcanu şi Alexandru Stoian, fie în calitate de persoane fizice, fie prin intermediul firmelor pe care Luca şi Ţurcan le administrau."

În Adevarul găsim "Dedesubturile reţinerii lui Sorin Ovidiu Vîntu":
"Anchetatorii se bazează pe descoperirea unui cont deschis în Indonezia, în care SOV ar fi virat, regulat, diverse sume de bani pentru a-l sprijini financiar pe fostul preşedinte al Gelsor şi cel considerat ?creierul" prăbuşirii FNI, Nicolae Popa."

Financiarul se întreabă: Se prăbuşeşte al doilea ?imperiu" S.O.V.? Jurnaliştii economici scriu despre povestea unui miliardar care a avut dosare penale ?in valoare" de 340 de milioane de doalri. "Din cele cinci afaceri dubioase cercetate de procurori, Sorin Ovidiu Vantu a fost scos basma curata in patru, iar in a cincea faptele s-au prescris. Chiar daca se afla in toate topurile celor mai bogati romani, contributiile acestuia la buget sunt aproape zero".

Presa străină despre arestarea lui Vântu

Arestarea lui Vântu a făcut, de altfel, înconjorul lumii. Presa din mai multe ţări a relatat pe larg decizia magistraţilor de a-l băga după gratii pe unul dintre cei mai puternici proprietari de presă din România.

Jurnaliştii de la Associated Press îl descriu pe Sorin Ovidiu Vântu ca fiind unul dintre cei mai influenţi patroni de presă din România. AP îl citează pe patronul Realitatea care a sugerat că preşedintele României este în spatele deciziei instanţei.

Agenţia de presă mai scrie că Traian Băsescu a spus în mod public despre Vântu şi alţi patroni media că îi sunt adversari mai mari decât politicienii rivali. Ştirea a fost imediat preluată în presa canadiană şi în cea din Statele Unite.

Şi Agenţia France Press a scris despre cazul Vântu. Jurnaliştii francezi aminesc faptul că un magnat de presă din România este arestat într-un caz de fraudă.

Cazul a ajuns şi pe site-ul ecologist Earth Times. Jurnaliştii descriu arestarea şi spun că Sorin Ovidiu Vântu că este printre cei mai bogaţi oameni din România.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vantu presa
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close