Antena 3 CNN Actualitate Media Băsescu, în presa italiană: Bătrân burghez comunist, fascist cu discurs ultranaţionalist

Băsescu, în presa italiană: Bătrân burghez comunist, fascist cu discurs ultranaţionalist

Băsescu, în presa italiană: Bătrân burghez comunist, fascist cu discurs ultranaţionalist
Sursa foto: Foto: giornaleitaliano.info
29 Iul 2011   •   13:12

Traian Băsescu este descris de presa italiană drept unul dintre cele mai nepopulare personaje din România. O publicaţie online din peninsulă scrie despre Băsescu că este cel care a închis spitale şi şcoli acuzând profesorii şi medicii de falimentarea sistemului pe care chiar el îl guvernează de ani buni.

Publicaţia italiană online giornaleitaliano.info îl vede pe Traian Băsescu drept un bătrân burghez comunist, fascist cu discurs ultranaţionalist.  "Traian Băsescu a gestionat criza economică transferând toate sacrificiile pe spatele claselor sociale cele mai sărace. Este un susţinător al unui capitalism agresiv, adorând să îşi biciuiască poporul pe care îl acuză că e leneş.(...) Băsescu a devenit unul din cele mai nepopulare personaje din România."

Autorul articolului avertizează că Traian Băsescu a început să schimbe tactica pentru a recupera popularitate pierdută în ultimii ani. "A negat că Ion Antonescu (mareşal naţionalist, aliatul lui Hitler în al Doilea Război Mondial) ar fi fost vinovat pentru Holocaustul evreilor din România, apoi s-a declarat naţionalist şi a făcut declaraţii împotriva Rusiei, încercând astfel să speculeze mai vechile frustrări ale românilor împotriva vecinilor de la Est".

Giornale Italiano, o publicaţie a tinerilor universitari italieni, termină articolul cu o poză a lui Traian Băsescu trucată, în care este asemuit lui Adolf Hitler.

 


×
Subiecte în articol: presa
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close