Antena 3 CNN Actualitate Media BBC, demers fără precedent. Iată care sunt vedetele cu cele mai mari salarii din trust

BBC, demers fără precedent. Iată care sunt vedetele cu cele mai mari salarii din trust

BBC, demers fără precedent. Iată care sunt vedetele cu cele mai mari salarii din trust
19 Iul 2017   •   13:45

BBC a publicat pentru prima dată, miercuri, salariile celor mai bine plătiţi jurnalişti şi vedete ale sale, dezvăluind astfel diferenţele salariale dintre femei şi bărbaţi, în cadrul unei iniţiative impuse de guvern cu scopul de a ameliora valorificarea banilor investiţi în postul public de televiziune din Marea Britanie.

Astfel, potrivit bbc.com, prezentatorul Chris Evans se află în fruntea celor mai bine plătite vedete ale postului de televiziune, venitul său fiind de peste 2,2 milioane de lire, în 2016/2017, în timp ce Claudia Winkleman, vedeta feminină a postului, a câștigat între 450 000 și 500 000 lire.

Aproximativ două treimi dintre angajații BBC care câștigă în prezent salarii de peste 150.000 de lire sterline (195.555 de dolari) pe an sunt bărbați.

În ultimii patru ani, BBC a fost supus unei presiuni constante de a dezvălui salariile vedetelor sale, iar obligaţia de a publica numele acestora face parte dintr-o înţelegere legală încheiată după 10 ani de negocieri cu guvernul de la Londra. 

"Suntem un radiodifuzor global, vrem să angajăm vedete, vrem să angajăm cei mai buni prezentatori şi corespondenţi. Funcţionăm pe o piaţă şi această piaţă este competitivă", a declarat Tony Hall, directorul general al BBC. 

BBC este cel mai mare jucător din industria ştirilor de televiziune, radio şi online din Marea Britanie, iar serviciile sale extensive beneficiază de o finanţare garantată de 3,7 miliarde de lire sterline (4,8 miliarde de dolari), obţinută printr-o taxă radio-TV plătită de fiecare gospodărie. 

Tony Hall spune că BBC a valorificat deja sumele plătite vedetelor sale, deoarece acestea sunt atrase de radiodifuzorul public datorită autenticităţii şi audienţei sale fără rival. 

Tony Hall a promis că grupul BBC va ajunge la situaţia de egalitate dintre femei şi bărbaţi în privinţa numărului de angajaţi, dar şi a salariilor, până în anul 2020.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close