Antena 3 Actualitate Media BBC vrea să interzică folosirea termenilor „înainte de Christos” şi "după Christos". Află motivul

BBC vrea să interzică folosirea termenilor „înainte de Christos” şi "după Christos". Află motivul

25 Sep 2011   •   13:32
BBC vrea să interzică folosirea termenilor „înainte de Christos” şi "după Christos". Află motivul
Sursa foto: Foto: avaxhome.ws

Postul BBC este criticat de clericii din Marea Britanie, după ce conducerea trustului a decis să evite folosirea termenilor „înainte de Christos” şi “după Christos” cu înaintea erei noastre”, respectiv “era noastră”. Măsura a fost luată din dorinţa de a nu ofensa persoanele care nu sunt creştine, informează The Telegraph.

Această schimbare nu îşi are rostul, susţin persoanele religioase, întrcât perioadele istorice se raportează la naşterea lui Iisus, indiferent care ar fi termenii utilizaţi.

Nici jurnaliştii BBC nu par mai încântaţi de măsură, spunând că vor folosi în continuare aceşti termeni pentru că altfel ar putea fi înţeleşi greşit.


Un membru al Institutului Musulman din Marea Britanie spune că nu se simte ofensat de folosirea acestor termeni care fac referire la Iisus, însă unul dintre rabinii intervievaţi de publicaţia britanică a declarat că susţine măsura luată de BBC.

În urma plângerilor primite, conducerea BBC a decis să le permită realizatorilor de emsiuni să folosească ambele variante.


 

×
Subiecte în articol: BBC religie

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close