Antena 3 CNN Actualitate Media Cătălin Tolontan, reacție la evaluarea făcută de ministrul Justiției: A oferit un monolog, după o pledoarie pentru respectarea normelor!

Cătălin Tolontan, reacție la evaluarea făcută de ministrul Justiției: A oferit un monolog, după o pledoarie pentru respectarea normelor!

Cătălin Tolontan, reacție la evaluarea făcută de ministrul Justiției: A oferit un monolog, după o pledoarie pentru respectarea normelor!
29 Mar 2017   •   19:20

Jurnalistul Cătălin Tolontan a comentat, într-o postare pe Facebook, conferința de presă în care ministrul Justiției, Tudorel Toader, a prezentat concluziile evaluării celor doi șefi ai parchetelor PICCJ și DNA, Augustin Lazăr, respectiv Laura Codruța Kovesi.

Tolontan subliniază că, în monologul său, Tudorel Toader a făcut o pledoarie binevenită pentru respectarea normelor, însă a plecat fără să răspundă la întrebări, după ce a anunțat că ”nu se impune revocarea procurorilor sefi”

”Ministrul Justiției a promis o conferință de presă și a oferit un monolog. Pe parcursul a 45 de minute, Tudorel Toader a explicat cum funcționează raportul dintre Puteri și a făcut o pledoarie binevenită pentru respectarea normelor.

Ministrul Justiției convocase această ”conferință de presă” ca să explice dacă va cere revocarea procurorului general și a procurorului șef al DNA.

Și a oferit detalii ale felului în care a analizat situația, folosind un ton calm.

În final, concluzia a fost că ”nu se impune revocarea procurorilor sefi”, dar că va institui un mecanism de monitorizare, fără să se amestece în dosare.

Demnitarul a refuzat însă să răspundă la întrebări si a plecat, ceea ce e bizar și amuzant, apropo de respectarea normelor.

Într-o democrație, conferință de presă înseamnă să răspunzi întrebărilor publicului, puse prin intermediul presei”, a scris Tolontan.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close