Antena 3 CNN Actualitate Media Câţi bani avea Băsescu înainte de 1989? Preşedintele suspendat, mai bogat ca Elena Ceauşescu

Câţi bani avea Băsescu înainte de 1989? Preşedintele suspendat, mai bogat ca Elena Ceauşescu

Câţi bani avea Băsescu înainte de 1989? Preşedintele suspendat, mai bogat ca Elena Ceauşescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Iul 2012   •   21:56

Preşedintele suspendat Traian Băsescu era printre cei mai bogaţi români înainte de 1989, era milionar în lei şi mai avut chiar şi decât Elena Ceauşescu - cel puţin asta susţine istoricul Marius Oprea, în cartea sa, intitulată "Adevăraţa faţă a lui Traian Băsescu".

"Spre exemplu, Elena Ceauşescu, căreia i s-au făcut publice economiile păstrate pe libretele CEC care i-au fost confiscate în aprilie 1990 de statul român, avea cu puţin mai mult de un sfert din banii lui Traian Băsescu, anume 270.000", scrie Istorul Marius Oprea, în cartea intitulată "adevărata faţă a lui Traian Băsescu".



Mai multe pasaje elocvente în acest sens au fost citite din volumul amintit, în ediţia de miercuri seară a emisiunii Subiectiv, de la Antena 3.

Marius Oprea susţine că preşedintele suspendat era milionar în lei înainte de 1989, iar pe vremea aceea funcţiona legea ilicitului.



"După propriile declaraţii - susţine istoricul Marius Oprea în carte - , Traian Băsescu poate fi socotit printre cei mai bogaţi oameni din România socialistă. Economiile sale totalizau în jur de 2.800.000 de lei. Era de peste zece ori mai bogat ca Elena Ceauşescu", se arată în "Adevărata faţă a lui Traian Băsescu".




Citeşte şi Istoricul Marius Oprea i-a lăsat o carte lui Băsescu, în biblioteca vilei din Dante. Gestul, cu dedicaţie




×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close