Antena 3 CNN Actualitate Media Concursul Internațional „George Enescu” lansează seria de dialoguri video „Ce auzim când ascultăm muzică?”: Paul Ilea și Marius Manole despre muzica clasică și arta interpretului

Concursul Internațional „George Enescu” lansează seria de dialoguri video „Ce auzim când ascultăm muzică?”: Paul Ilea și Marius Manole despre muzica clasică și arta interpretului

Concursul Internațional „George Enescu” lansează seria de dialoguri video „Ce auzim când ascultăm muzică?”: Paul Ilea și Marius Manole despre muzica clasică și arta interpretului
29 Aug 2018   •   11:56

Muzicianul Paul Ilea și actorul Marius Manole abordează, în 18 filme scurte, teme de bază în formarea unui ascultător avizat de muzică. Proiectul își propune să ofere câteva instrumente utile celor care vor să își dezvolte “ascultarea critică” a muzicii clasice, urechea și simțul artistic.

Alături de cei doi sunt prezenți interpreti români, laureați ai Concursului Internațional „George Enescu”, precum violoniștii Alexandru Tomescu și Remus Azoiței, pianistul Viniciu Moroianu care dezvăluie abordarea personală a interpretării muzicale și exprimarea artistică, precum și arhitectul de sunet Cosmin Gherghinescu, cu un dialog despre acustică.

Seria de 18 filme corespunde numărului de ore de muzica din programa anuală de liceu și poate fi utilizată individual sau la clasa, în licee sau chiar la nivel de gimnaziu. Fiecare film poate reprezenta un punct de deschidere către discuție, pentru a trata mai în profunzime subiecte de bază în educația muzicală. Pentru accesul ușor, filmele se vor găsi în aplicația Culturesc 100, parte din platforma culturală Samsung dedicată Centenarului Marii Uniri și pe canalul YouTube al Concursului și Festivalului George Enescu.

Proiectul video a fost dezvoltat după o serie de întâlniri live, cu peste 500 de elevi, din patru licee bucuresștene. „Ce auzim când ascultăm muzică?” în formatul de Caravană a permis testarea modului de abordare a subiectelor și nivelul de interes al publicului tânăr față de subiectele propuse.

 Realizarea Caravanei pilot a fost posibilă cu sprijinul financiar al Raiffeisen Bank și Wilo Foundation, iar pentru realizarea dialogurilor video s-a alăturat proiectului Samsung România.

 Mai multe informații despre acest proiect se găsesc în comunicat.

 Pe curând,

Ana-Maria

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close