Antena 3 CNN Actualitate Media Conflictul Realitatea Media - RTV ia amploare. Realitatea cere daune de 10 milioane de euro şi interzicerea folosirii unor mărci înregistrate

Conflictul Realitatea Media - RTV ia amploare. Realitatea cere daune de 10 milioane de euro şi interzicerea folosirii unor mărci înregistrate

de M.Z.    |    15 Aug 2013   •   13:48

Conflictul dintre Realitatea Media şi RTV se înteţeşte. Realitatea cere în justiţie daune de 10 milioane de euro, precum şi interzicerea folosirii sub orice formă a mărcilor înregistrate RTV şi România TV.

Tribunalul Bucureşti i-ar putea impune lui Sebastian Ghiţă să renunţe la mărcile înregistrate RTV.  De asemenea, lui Ghiţă i-a fost înaintată şi o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru pagube materiale produse postului Realitatea TV.

"Am făcut plângere la DNA, pentru că şi suma este mare, peste 10 milioane de euro, cu care a fost păgubită Realitatea prin acţiunile lui Sebastian Ghiţă, dar şi dânsul în calitate de deputat. În această privinţă, a fost formulată o plângere şi către Consiliul Naţional al Audiovizualului, privind folosirea ilegală a mărcilor înregistrate. Această decizie a fost comunicată şi CNA-ului, care trebuia să ia notă de faptul că marca RTV aparţine Realitatea Media", a declarat Cozmin Guşă, acţionar Realitatea TV.

Mărcile cu denumirea RTV au fost înscrise de către Realitatea, la Oficiul de Stat pentru Invenţii si Mărci (OSIM), în anul 2008, iar patronul România TV, Sebastian Ghiţă, a formulat cererile de înregistrare trei ani mai târziu.

În cazul în care justiţia va da câştig de cauză firmei Realitatea Media, postul România TV va fi nevoit să renunţe la denumire şi sigle. Deja Tribunalul Bucureşti a dat o hotărâre judecătorească prin care interzice RTV să folosească marca "Noi facem realitatea".

În octombrie, aceeaşi instanţă urmează să decidă dacă Realitatea Media a fost prejudiciată şi care este cuantumul despăgubirilor pe care le-ar putea primi.×
Subiecte în articol: rtv

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close