Antena 3 CNN Actualitate Media Conspirații, o nouă emisiune la Antena 3, de sâmbătă. Ana Maria Bujor: Toată lumea șușotește despre conspirații, nimeni nu le tratează ca subiecte de presă. Noi o vom face! Frica pentru un jurnalist e moartea meseriei

Conspirații, o nouă emisiune la Antena 3, de sâmbătă. Ana Maria Bujor: Toată lumea șușotește despre conspirații, nimeni nu le tratează ca subiecte de presă. Noi o vom face! Frica pentru un jurnalist e moartea meseriei

Conspirații, o nouă emisiune la Antena 3, de sâmbătă. Ana Maria Bujor: Toată lumea șușotește despre conspirații, nimeni nu le tratează ca subiecte de presă. Noi o vom face! Frica pentru un jurnalist e moartea meseriei
20 Sep 2018   •   13:37

Antena 3 lansează o nouă emisiune, sâmbătă, de la ora 17. O emisiune găzduită de Ana Maria Bujor și de Alexandru Ganci, cu un titlu mai mult decât provocator - Conspirații.

Ce veți putea vedea la televizor, am încercat să aflăm chiar de la colega noastră, Ana Maria Bujor. 

R: Ana, pe tine te știm, te auzim, te vedem în fiecare zi la televizor, vorbind mai ales despre subiecte legate de justiție. Pe de altă parte, despre Alexandru știm mai puține și suntem curioși să aflăm mai multe și despre această alegere pentru un titlu de emisiune tv.

Ana Maria Bujor: Pe mine mă știți, sunt Ana Maria Bujor, șeful secției eveniment de la Antena 3, cu pasiuni conspiraționiste. Am un invitat permanent, Alexandru Ganci, despre care cred că este cel mai deștept om pe care-l cunosc, sociolog de meserie, comentator sportiv, cu o cultură generala cât vreo trei biblioteci, deci, practic, am ales partenerul perfect. 

R: De unde până unde acest tandem, ce vă face speciali, ce subiecte vreți să abordați în emisiune?

A.M.B.: Suntem atipici, ceva ce nu există în acest moment pe televizor, mai ales în rândul televiziunilor de știri. În primul rând ținutele noastre sunt de seară, pentru că noi vorbim despre conspirații, era normal să fim diferiți. În al doilea rând, despre conspirații toată lumea șușotește pe la colțuri, dar nimeni nu le tratează ca subiecte de presă. Nimeni nu investighează dacă există vreun sâmbure de adevăr. Noi am decis să facem asta și să tratăm conspirațiile cât mai serios cu putință. Exista arme meteo, de ce bărbații se transformă în femei sau cine ne controlează mintea, care este noua ordine mondială și mai ales cine sunt liderii ei, acestea sunt subiectele pe care le vom dezbate noi. Normal ca vom vorbi si despre organizații secrete, despre ordine ale cavalerilor și despre tot genul de alte povești misterioase și oculte.

R: Mi-ai spus că îți plac conspirațiile. Ai avut vreodată sentimentul că ai nimerit într-una? Mă gândesc la anii “de teren”, când te-ai lovit de tot soiul de dosare. Și aș merge mai departe cu întrebarea, ți-a fost frică vreodată de ceva ce citeai, ce ți se spunea?

Ana Maria Bujor: Normal ca am avut sentimentul de conspirație legat de mai multe dosare. Cel care a avut ingredientele necesare unei astfel de teorii este Hexipharma și moartea lui Dan Condrea. Sunt foarte multe necunoscute și acum în acel dosar. Desi partea legată de dezinfectanți a ajuns deja în instanță, încă nu sunt lămurite total anumite aspecte. Cum s-a ajuns la încheierea unor astfel de contracte cu spitalele și mai ales cine știa exact de modificarea acelor concentrați. Iar dacă e să ma întrebați pe mine, chiar dacă dosarul morții lui Dan Condrea a fost închis, s-a concluzionat că s-a sinucis, eu nu sunt total convinsă că așa au stat lucrurile. Iar faptul că procurorii nu pun la dispoziție ordonanța de clasare în acest dosar și se feresc să vorbească despre subiect nu face altceva decât să pună paie pe focul conspirației. Sunt foarte multe exemple din această zonă, însă mă limitez la acestea. Frica pentru un jurnalist e moartea meseriei, sunt momente în care te cutremuri când afli unele informații, dar întotdeauna trebuie să mergi mai departe. În astfel de dosare, însă, la un moment dat ți se înfundă drumul, și chiar dacă încerci să intri pe fereastră, observi că e blocată și nici măcar nu o poți sparge. Și aici începe conspirația.

R: Bun să trecem la conspirații. Crezi că guvernele ne ascund adevărul despre extratereștrii?

A.M.B.: Până la extratereștrii, cred că Guvernele ne ascund lucruri mult mai grave. Cred ca există jumătăți de adevăr în fiecare conspirație. Spre exemplu legat de ceea ce se întâmplă cu clima, nu cred că sunt doar lucruri legate de poluare, ci cred că se poate influența și altfel, apoi legat de social media, cum ne influențează, mai ales cine vrea să ne influențeze. Iar povestea cu extratereștrii din nou e cusută cu ață albă. S-a vorbit despre autopsia unui astfel de specimen, au fost chiar imagini, de ce au fost ele aruncate pe piață ca apoi să fie negate? S-a vorbit despre aselenizare, apoi s-a spus că noi n-am ajuns încă pe Lună. Sunt atât de multe necunoscUte, dar e clar că ceva ni se ascunde câtă vreme există contradicții. Noi căutăm să arătăm exact ce anume ni se ascunde.

R: Cine conduce de fapt lumea? Crezi în teoria conducătorilor din umbră, a unor puteri invizibile?

A.M.B. Eu cred că lumea e condusă cumva din umbră, adică liderii de state nu sunt cei care decid asupra sorții țărilor pe care le conduc. Nu sunt invizibili oamenii din spate, ei există, sunt ca mine și ca tine, însă nu ies la vedere. Sunt genul acela de oameni cărora le place mai mult puterea decât expunerea, și atunci profită de cei cărora le place expunerea pentru a avea interfața. Cam asta cred eu că se întâmplă și cam asta încercăm să demonstrăm.

R. Și hai să terminăm pe un ton amuzant. Crezi că Elvis trăiește?

A.M.B. Nu stiu ce să zic, dar știi cum e, nici pe Michael Jackson nu l-am văzut mort, asta ca să-ți răspund în același ton. Poate facem o emisiune despre celebri "morți vii" și elucidăm misterul. Găsim câțiva și prin România.

×

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close