Antena 3 CNN Actualitate Media Dacia, într-un pictorial inedit realizat de revista Time

Dacia, într-un pictorial inedit realizat de revista Time

Dacia, într-un pictorial inedit realizat de revista Time
Sursa foto: Foto: www.time.com
04 Aug 2010   •   16:20

Fondată cu ajutorul Renault la începutul regimului Ceauşescu, compania Dacia a produs primul său model original, Dacia 1310, în anul 1969. Design-ul său a rămas practic neschimbat timp de 35 de ani, reuşind să supravieţuiască atât regimului Ceauşescu cât şi Uniunii Sovietice.

Acestea sunt cuvintele care preced un pictorial al autoturismului autohton, Dacia, în ediţia online a revistei Time. Publicaţia a descoperit chiar şi un cuplu român care foloseşte şi acum un model vechi de Dacia pentru a merge în călătorii romatice la mare.

dacia_06_400

?Mulţumită fiabilităţii sale şi a design-ului simplu şi contemporan maşina ocupă un loc special în inimile şoferilor români. Alexandru Zamfir şi prietena sa Georgiana Sandru merg deseori cu Dacia lor la mare în excursii romantice?, se arată în pictorialul Time.

dacia_07_400

Povestea mărcii româneşti de automobile continuă apoi prin enumerarea unor legende în care principalul actor este o Dacia de pe vremea regimului comunist. Publicaţia precizează apoi cum Renault a intrat din nou în România, cumpărând Dacia în 1999, şi succesul înregistrat de Logan pe diferite pieţe europene (Italia, Franţa, Germania) datorită fiabilităţii sale şi a preţului scăzut.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: ceausescu
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close