Antena 3 CNN Actualitate Media Daily Mail: România este un "partener" european dezagreabil

Daily Mail: România este un "partener" european dezagreabil

Daily Mail: România este un "partener" european dezagreabil
06 Ian 2011   •   08:52

România este un partener dezagreabil pentru UE, alături de Kosovo şi Turcia, arată publicaţia britanică Daily Mail. Comentariul apare pe blogul Daily Mail, într-un articol cu titlul "Trafic de organe, eugenie şi corupţie: faceţi cunoştinţă cu noii noştri „parteneri” europeni".

Românii reprezintă un grup dezagreabil de "parteneri europeni", fiind obligaţi în continuare "să stea pe locurile din spate, notează jurnaliştii britanici. României i s-a permis să adere la UE în pofida amplorii crimei organizate şi a corupţiei, iar acum că au intrat, „francezii, germanii şi ceilalţi încep să îi dispreţuiască", menţionează ziariştii Daily Mail.

Autorităţile italiene şi cele franceze au întâmpinat numeroase probleme din cauza taberelor ilegale instalate români şi nu este nevoie ca mafia românească să circule liberă prin spaţiul Schengen, continuă Daily Mail.

"Românii nu vor accepta să li se spună că sunt membri UE de mâna a doua. Parlamentul de la Bucureşti a început să ameninţe cu împiedicarea aderării Croaţiei şi cu blocarea sau cel puţin tergiversarea ratificării unui protocol care permite unui număr suplimentar de parlamentari europeni să îşi preia funcţiile în PE, în cazul în care ţara lor nu este primită în Schengen", afirmă jurnaliştii britanici.

Însă România nu este singura ţară criticată de ziariştii Daily Mail. Potrivit acestora, Kosovo se află pe lista potenţialilor candidaţi la UE, în pofida tuturor dovezilor că premierul Hashim Thaci şi infractorii albanezi apropiaţi lui sunt implicaţi în "tratamente inumane şi trafic de organe în Kosovo".

Jurmaliştii din Marea Britanie mai scriu că Turcia, un alt potenţial stat membru, nu ar trebui să adere la UE din cauza diferenţelor culturale şi politice.

 

 

 

×
Subiecte în articol: România partener Daily Mail
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close