Antena 3 CNN Actualitate Media David Ogden Stiers, alias Charles Emerson Winchester III din serialul M.A.S.H., a murit la 75 de ani

David Ogden Stiers, alias Charles Emerson Winchester III din serialul M.A.S.H., a murit la 75 de ani

David Ogden Stiers, alias Charles Emerson Winchester III din serialul M.A.S.H., a murit la 75 de ani
05 Mar 2018   •   21:28

Celebrul actor american David Ogden Stiers a murit sâmbătă la vârsta de 75 de ani la casa sa din Newport. Devenit celebru cu vocea sa baritonală, demnitatea ușor snoabă din rolul maiorului Charles Emerson Winchester III din mult-iubitul serial de comedie M.A.S.H., Ogden Stiers suferea de cancer la vezică de mai mulți ani, informează The New York Times.

Stiers s-a alăturat serialului “M*A*S*H” în 1977, atunci când Larry Linville, care juca rolul lui Frank Burns, a părăsit serialul. Serialul, care reda povestea unui Spital Mobil al Armatei ( Mobile Army Surgical Hospital) în timpul Războiului din Coreea, avea nevoie de un nou personaj care să fie o contraponderere tandemului jucat de Alan Alda, alias Hawkeye Pierce, și B.J. Hunnicutt - Mike Farell, iar Ogden Stiers a părut perfect.

Cu un CV impresionant în serial, maj. Charles Emerson Winchester era un chirurg extrem de înzestrat, cu o aplecare spre artele frumoase și cu sclipiri surprinzătoare de umanitate, în contracție cu prostia lipsită de sentimente a lui Frank Burns.

De la început, actorul american s-a arătat încrezător în personajul său, dar a subliniat o diferență uriașp față de acesta: "Atunci când un sacou de dormit în pat, eu adesea nu port altceva decât șosete".  Pentru rolul său, Stiers a primit două nominalizări la premiul Emmy, în 1981 și 1982. Într-o scurtă declarație după anunțul dispariției sale, actrița Loretta Swit, alias Maj. Margaret Houlihan l-a descris ca fiind "dulcele meu drag prieten. Să lucrez cu el a fost o aventură".

După “M*A*S*H”, actorul american a pus voce pentru mai multe filme din seria Disney, a apărut în patru filme ale lui Woody Allen, precum și în alte filme și seriale. Asemeni personajului său din “M*A*S*H”, Stiers era îndrăgostit de muzica clasică, fiind dirijor al  Newport Symphony Orchestra din Oregon.

Nu s-a căsătorit niciodată, iar în 2009, la vârsta de 66 de ani, actorul a anunțat că este homosexual și mândru de asta.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: a murit actor
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close