Antena 3 CNN Actualitate Media Deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul trustului Realitatea Media, admisă de Tribunalul Bucureşti

Deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul trustului Realitatea Media, admisă de Tribunalul Bucureşti

Deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul trustului Realitatea Media, admisă de Tribunalul Bucureşti
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Sep 2011   •   11:07

Tribunalul Bucureşti a admis deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul trustului Realitatea Media. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, a informat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, citată de Mediafax.

Magistraţii au analizat, miercuri, cererea trustului Realitatea Media privind insolvenţa. Dosarul referitor la deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul Realitatea Media a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti la data de 2 septembrie.

Elan Schwanzenberg, acţionarul majoritar al Realitatea Media, a anunţat marţi că a cerut insolvenţa firmei. Pentru a-şi linişti angajaţii, omul de afaceri şi-a explicat în mod public acţiunile. Prin procedura insolvenţei, i se va da suficient timp cât să poată stinge din datoriile imense acumulate de trust.

"Am încercat să reeşalonăm, conform legii date de acest Guvern, creditul de la ANAF. Avem o datorie acolo, avem penalităţi, avem întârzieri pentru că e vorba de o sumă, de mai multe milioane de euro", a explicat Schwartzenberg.

Omul de afaceri a explicat că nu a reuşit să reeşaloneze datoriile postului Realitatea TV, care funcţionează în continuare cu conturile blocate şi cu aparatură sechestrată.

Cât priveşte relaţia patronului cu managerul Sebastian Ghiţă, Schwarzenberg s-a limitat să afirme că se înţeleg bine, pe plan personal.

 




×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close