Antena 3 CNN Actualitate Media Dicţionar universal ilustrat al limbii române, volumul XI, de la Jurnalul Naţional

Dicţionar universal ilustrat al limbii române, volumul XI, de la Jurnalul Naţional

Dicţionar universal ilustrat al limbii române, volumul XI, de la Jurnalul Naţional
06 Feb 2011   •   17:12

Luni, 7 februarie, Jurnalul National iti aduce cel de-al 11-lea volum din colectia “Dictionarul universal ilustrat al limbii romane”.
 Zi de zi... Avem nevoie de “el”. Face parte din noi. Din existenta noastra. Este puternic si important. Il folosim la fiecare pas si... in fiecare gand. Cand scriem sau vorbim. In romane sau poezii, in sentimente sau idei, in explicatii sau denumiri, in teorii si analize. Si in cate altele! Toate acestea au cel putin un lucru in comun: cuvantul! O notiune abstracta, fara de care noi ne-am exprima prin gesturi si... semne.
Dictionarul universal ilustrat al limbii romane inseamna... un proiect de CUVANT! Un dictionar pentru tine si pentru copilul tau! Pentru profesori, parinti si bunici... Pentru noi toti. Un dictionar – prieten! Mii de cuvinte potrivite... mai noi sau mai vechi, mii de ilustratii si planse color, reunite intr-un proiect care ne va ajuta a intelege mai bine limba romana... 12 volume, peste 4000 de pagini, circa 4000 de planse color, detalii ale obiectului ilustrat cu legende in trei limbi – romana, engleza si franceza. Un dictionar pe care nu-l vei rasfoi, ci vei fi curios sa-l descoperi pagina cu pagina. Vor fi aproximativ 80.000 cuvinte, ordonate alfabetic - colectia cuprinde un inventar lexical de o mare diversitate: cuvinte curente ale limbii romane contemporane, numeroase cuvinte vechi, asa-numitele arhaisme culturale, regionalisme (atestate in scrieri literare si populare), concepte teologice, nume de curente culturale, politice. Definitiile sunt urmate, in cea mai mare parte, de scurte citate ilustrative extrase din opere culte ori populare.
Jurnalul National te invita la o lectura speciala... in care cuvintele iti explica o... istorie a limbii romane.




×
Subiecte în articol: Jurnalul National
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close