Antena 3 Actualitate Media Anchetă DNA la Televiziunea Română

Anchetă DNA la Televiziunea Română

05 Sep 2016   •   14:41
Anchetă DNA la Televiziunea Română

DNA a cerut documente de la Senat şi de la Camera Deputaţilor în legătură cu achiziţiile publice ale TVR.  Copii ale rapoartelor întocmite de Comisiile parlamentare de anchetă pentru evaluarea activităţii SRTV în perioada 2005-2015, împreună cu documentele ce au stat la baza redactării acestora, vor fi trimise DNA, aşa cum au fost solicitate, a precizat Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului, potrivit Agerpres.

”E firesc să înaintăm documentele. Nu au caracter secret. Există un raport al Comisiei şi o serie de stenograme care sunt păstrate în arhiva Senatului. Dacă documentele nu au caracter clasificat, le înaintăm în această săptămână”, a afirmat Chelaru, luni, la finalul şedinţei Biroului permanent.

Potrivit solicitării DNA, documentele sunt necesare în vederea soluţionării unui dosar referitor la 'efectuarea de verificări cu privire la posibila săvârşire a unor infracţiuni cu ocazia încheierii de către reprezentanţii SRTV a unor contracte de prestări servicii'.

”În vederea soluţionării dosarului (...) având ca obiect efectuarea de verificări cu privire la posibila săvârşire a unor infracţiuni cu ocazia încheierii de către reprezentanţii SRTV a unor contracte de prestări servicii şi în conformitate cu ordonanţa procurorului din data de 18.07.2016, vă solicităm ca în temeiul prevederilor art. 170 alin. 1 din Codul de procedură penală să ne comunicaţi copii certificate pentru conformitate cu originalul ale Rapoartelor întocmite de către Comisiile parlamentare de anchetă privind evaluarea activităţii SRTV, constituite în perioada 2005-2015, împreună cu documentele ce au stat la baza redactării acestora”, se arată în solicitarea transmisă în luna iulie Senatului şi semnată de doi procurori din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.

TVR: DNA desfăşoară o acţiune de verificare ce vizează contracte comerciale

Direcţia Naţională Anticorupţie desfăşoară în TVR o acţiune de verificare, ce vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani, informează Televiziunea publică, într-un comunicat transmis luni.

”În virtutea transparenţei pe care actuala conducere a TVR doreşte să o promoveze în privinţa activităţii televiziunii publice, informăm atât publicul telespectator, cât şi pe reprezentanţii mass-media că Direcţia Naţională Anticorupţie desfăşoară zilele acestea în TVR o acţiune de verificare. Această acţiune vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani. Conducerea TVR asigură tot suportul necesar pentru derularea verificărilor în bune condiţii”, informează Televiziunea publică.

În urmă cu o lună şi jumătate, Oana Stănciulescu, membru al Consiliului de Administraţie al TVR, a acuzat, într-o scrisoare trimisă angajaţilor televiziunii publice, modul abuziv de cheltuire a banului public de cei care conduc şi au condus televiziunea, amintind de achiziţionarea unor produse precum creme volum bust, sare de baie, apă de gură, loţiuni după plajă, pastile ”somn uşor” şi protector hepatic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close