Antena 3 CNN Actualitate Media Doctoriţa “House”: Femeia din spatele celui mai popular serial despre lumea medicală

Doctoriţa “House”: Femeia din spatele celui mai popular serial despre lumea medicală

Doctoriţa “House”: Femeia din spatele celui mai popular serial despre lumea medicală
Sursa foto: Foto: www.videonews.ro
20 Oct 2010   •   17:38

"Dr. House" e numai un personaj, care se bucură, ce-i drept, de popularitate la nivel mondial.  Omul din spatele personajului, insă, se numește Lisa Sanders și este femeie. Aceasta a studiat medicina la Universitatea Yale și a lucrat ca jurnalist de televiziune înainte de a se dedica științei medicale.  Din 2002, doctorița scrie o rubrică pentru ziarul The New York Times, cu un titlu emblematic, "Diagnostic", şi care a inspirat serialul de televiziune "Dr. House". Lisa Sanders este unul dintre cei trei medici/consultanți ai celebrului serial Dr. House, informează ANSA.

Doctorița a acceptat să acorde un interviu British Medical Journal și să povestească modul în care a luat naștere cel mai iubit medic de pe micul ecran. "Înainte de a studia medicina am lucrat ca jurnalist de televiziune timp de 14 ani. Am, fost prin urmare, o studentă bătrână, începând studiile la 36 de ani. M-am specializat în medicină internă. În ultimii 7-8 ani m-am concentrat asupra diagnosticelor clinice", a declarat Sanders.

“Ca jurnalist de televiziune m-am ocupat de medicină ani de zile şi mi s-au relatat multe poveşti despre medicină şi doctori. La Universitate mi-am dat seama că lucrul cu adevărat interesant era misterul poveştii care stă la baza întâlnirii dintre medic şi pacient. Într-o zi i-am spus o poveste din perioada când eram jurnalist TV unui prieten de la New York Times, care mi-a spus să scriu despre aceste lucruri".

Lisa Sanders a precizat că serialul Dr House a fost inspirat din rubrica pe care o scrie." Producătorii m-au chemat să mă întrebe dacă vreau să mă implic, explicându-mi că povestea se baza pe un medic arogant, irascibil şi farmaco-dependent, care urăşte pacienţii dar iubeşte diagnosticele. La început am fost uşor şocată, dar am răspuns afirmativ deoarece nu aş mai fi avut o a doua şansă de acest fel. Acum sunt unul dintre cei trei consultanţi tehnici ai filmului", a povestit Sanders.

Doctorița a menționat că între ea și Dr House există un singur punct comun: ”iubim diagnosticul”.

Interviu cu Lisa Sanders:

 
 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close