Antena 3 CNN Actualitate Media Elan Schwanzenberg, patronul Realitatea Media, a cerut insolvenţa firmei. Procesul ar putea dura 3 ani

Elan Schwanzenberg, patronul Realitatea Media, a cerut insolvenţa firmei. Procesul ar putea dura 3 ani

Elan Schwanzenberg, patronul Realitatea Media, a cerut insolvenţa firmei. Procesul ar putea dura 3 ani
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Sep 2011   •   18:57

La doar câteva luni de la preluarea acţiunilor Realitatea Media, Elan Schwanzenberg pare să fi obosit să acopere găurile din conturile firmei. Elan Schwanzenberg, patronul trustului Realitatea Media, a cerut insolvenţa firmei. Pentru a-şi linişti angajaţii, omul de afaceri şi-a explicat în mod public acţiunile. Prin procedura insolvenţei, i se va da suficient timp cât să poată stinge din datoriile imense acumulate de trust.

"Am încercat să reeşalonăm, conform legii date de acest Guvern, creditul de la ANAF. Avem o datorie acolo, avem penalităţi, avem întârzieri pentru că e vorba de o sumă, de mai multe milioane de euro", a explicat Schwartzenberg.

Omul de afaceri a explicat că nu a reuşit să reeşaloneze datoriile postului Realitatea TV, care funcţionează în continuare cu conturile blocate şi cu aparatură sechestrată. Cât priveşte relaţia patronului cu managerul Sebastian Ghiţă, Schwarzenberg s-a limitat să afirme că se înţeleg bine, pe plan personal.

El a lăsat să se înţeleagă faptul că a plătit o parte din datoriile din ultimele luni ale postului pe care îl patronează, deşi, prin contractul de management, acestea trebuiau plătite de Sebastian Ghiţă.

Noul patron de la Realitatea Media speră ca în trei ani, postul să se redreseze şi să scape de datorii. Între timp, noua criză îl va obliga să reducă cheltuielile.

 


×
Subiecte în articol: insolventa Sebastian Ghita
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close