Antena 3 CNN Actualitate Media Emilia Șercan, jurnalista specializată în denunțarea plagiatelor, acuzată că și-ar fi copiat lucrarea de licență

Emilia Șercan, jurnalista specializată în denunțarea plagiatelor, acuzată că și-ar fi copiat lucrarea de licență

Emilia Șercan, jurnalista specializată în denunțarea plagiatelor, acuzată că și-ar fi copiat lucrarea de licență
Sursa foto: Foto captura TVR
26 Mai 2017   •   11:14

Emila Șercan, jurnalista specializată în denunțarea plagiatelor lui Victor Ponta și Gabriel Oprea, este acuzată că ar fi plagiat bucăți întregi din lucrarea sa de licență intitulată „Reglementări naţionale şi internaţionale cu privire la libertatea de exprimare”, se arată într-un document transmis Turnul Sfatului.

„La 13 ani după ce și-a copiat propria lucrare de licență care atesta că este jurnalist, Emilia Șercan, declara: «Libertatea de conștiință este sfântă pentru un jurnalist». La 14 ani de la scrierea lucrării, Șercan părăsea în lacrimi platoul emisiunii Profesioniştii având pe buze un autodenunț: «În momentul ăsta mă simt o mare impostoare. Când în urmă cu o lună și jumătate, Emilia Șercan declara în emisiunea Profesioniștii a Eugeniei Vodă difuzată la TVR, că se simte o mare impostoare nimeni nu a bănuit că se referă și la altceva decât la «compromisul vieții» ei – acela că în 2008, pleca de la Evenimentul Zilei pentru a lucra (pentru 8.500 de euro lunar) la Realitatea-Cațavencu, controlată de mogulul Sorin Ovidiu Vântu“, se arată în documentul citat de jurnaliștii de la turnulsfatului.ro.

Emilia Șercan, absolventă, în 2003, a Facultății de Ştiinţe ale Comunicării şi Jurnalism din Sibiu, este acuzată că a copiat din două cărți, publicate în 2002, intitulate ”Jurisprudența europeană privind libertatea de exprimare”, respectiv „Ghid juridic pentru jurnaliști (ediția a III-a)”.

”Forma de plagiat îmbrățișată cu predilecție de jurnalistă este cea a reformulărilor și a amestecului deliberat între fragmente și texte preluate și munca proprie“, se mai arată în documentul care însoțește copii ale lucrării de licență, mai arată documentul citat.

Citește continuarea pe turnulsfatului.ro

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close