Antena 3 CNN Actualitate Media Esenţial: Deciziile din Justiţie, criticate şi în SUA sau Franţa

Esenţial: Deciziile din Justiţie, criticate şi în SUA sau Franţa

Esenţial: Deciziile din Justiţie, criticate şi în SUA sau Franţa
10 Ian 2014   •   16:41

Criticile aduse deciziilor luate în Justiţie nu apar doar în România, ci chiar şi în Statele Unite ale Americii sau Franţa, doar că acolo nimeni nu spune că a critica Justiţia înseamnă a ataca statul de drept, a arătat Alina Petrescu în ediţia de vineri a emisiunii "Esenţial", de la Antena 3.

Congresmanul american Ruben Hinojosa declara, în 2012, că o decizie a Curţii Supreme referitoare la legea imigraţiei este îngrozitoare. În 2013, un grup întreg de congressmani declarau despre o decizie a aceleaşi curţi că este o adevărată lovitură pentru drepturile fundamentale ale americanilor.

Totodată, în Franţa, Biroul Senatului a respins miercuri cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a industriaşului şi senatorului de dreapta Serge Dassault, acuzat de cumpărare de voturi în orasul unde a fost primar.

Dintre cei 26 de membri ai biroului Senatului, 13 s-au opus cererii de arestare preventivă a senatorului şi de percheziţionare a locuinţelor sale. 12 s-au pronuntat pentru şi unul s-a abţinut. E a doua oară în ultimul an când conducerea senatului francez refuză să-i ridice imunitatea lui Dassault.


×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close