Antena 3 CNN Actualitate Media Facebook-ul, sursă de informare pentru hoţii care sparg locuinţe

Facebook-ul, sursă de informare pentru hoţii care sparg locuinţe

Facebook-ul, sursă de informare pentru hoţii care sparg locuinţe
Sursa foto: Foto: blog.toggle.com
24 Dec 2010   •   14:32

Potrivit unui studiu recent al autorităţilor britanice, internetul este cea mai folosită sursă de informare pentru hoţi înainte de a da o spargere. Membrii unei familii britanice au aflat pe pielea lor, după ce casa le-a fost spartă de două ori. Poliţiştii cred că informaţiile date de copii pe Facebook i-a ajutat pe hoţi.

“Cred că Facebook-ul este periculos. Cred că toată lumea ar trebui să îşi dea seama de consecinţele folosirii Facebook-ului, dacă pui prea multe informaţii despre unde te vei duce şi ce vei face”, a declarat una din victime.

Părinţii nu le-au interzis însă copiilor să folosească Facebookul.

În perioada Crăciunului, să spui că eşti la aeroport sau te duci în Spania pentru o săptămână. Avem câteva exemple recente, iar când oamenii s-au întors şi-au găsit locuinţele sparte.

Cele mai bune metode de a evita furturile, spun poliţiştii, sunt discreţia în folosirea site-urilor de socializare, dar şi echiparea caselor cu sisteme anti-furt.

Chiar şi gardurile electrice pot fi folosite pentru protecţia locuinţelor, sau dispozitivele inspirate din filmele cu spioni.

 

×
Subiecte în articol: hoti Facebook
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close