Antena 3 CNN Actualitate Media Doliu în presă. A murit un jurnalist câştigător al unui premiu Pulitzer

Doliu în presă. A murit un jurnalist câştigător al unui premiu Pulitzer

Doliu în presă. A murit un jurnalist câştigător al unui premiu Pulitzer
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
de M.Z.    |    20 Mar 2017   •   09:06

Ziaristul newyorkez Jimmy Breslin, câştigător al premiului Pulitzer pentru editorialism în 1986 şi autor de coloane în ziare timp de peste 50 de ani, a murit duminică în casa lui din Manhattan, la 88 de ani, a informat New York Daily News, cotidianul unde şi-a desfăşurat mare parte din carieră, relatează EFE. 

Jimmy Breslin, care a murit în urma unor complicaţii ale unei pneumonii, ”a fost vocea furioasă, amuzantă, scandaloasă şi atentă a oamenilor care transformă scrierea jurnalistică în literatură”, a declarat redactorul şef al Daily News, Arthur Browne. 

Într-unul din editorialele sale cele mai cunoscute şi care i-a adus premiul Pulitzer, el a relatat despre prea puţin înţeleasă atunci boală SIDA, descriind suferinţele unui bolnav, David Camacho. 

Breslin a continuat să scrie până de curând deoarece, aşa cum spunea el, mânia îl motivează: "Mânia este singura calitate care m-a menţinut pe mine şi pe oricine a studiat vreodată în viaţă, pentru a putea scrie editoriale în ziare", explicase veteranul jurnalist.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close