Antena 3 CNN Actualitate Media Jurnalist australian, după 17 zile petrecute în România: „Poate voi fi răpit la următoarea mea vizită”

Jurnalist australian, după 17 zile petrecute în România: „Poate voi fi răpit la următoarea mea vizită”

Jurnalist australian, după 17 zile petrecute în România: „Poate voi fi răpit la următoarea mea vizită”
Sursa foto: Foto: Twitter
04 Mar 2019   •   23:46

"17 zile în România: întâlniri intime cu viori, castele şi Vlad Ţepeş“ este titlul articolului sub care jurnalistul australian Bernard O'Shea publică în Financial Review fragmente din jurnalul său de călătorie.

Reticent la început, mai ales după ce psihologul său s-a declarat șocat atunci când i-a spus că intenționează să viziteze România, încercând să-l convingă să renunțe, pentru că e o țară periculoasă unde mai mult decât sigur urmează să fie răpit, australianul n-a dat înapoi și a aterizat la București chiar în perioada în care acesta găzduia ”una dintre cele mai mari sărbători ale muzicii clasice din lume“ – Festivalul ”George Enescu“.

Jurnalistul s-a declarat fascinat de faimosul bulevard Calea Victoriei şi de Ateneul Român, „probabil cea mai frumoasă clădire a Bucureştiului“, de hotelul Athénée Palace, de Muzeul Naţional de Artă al României, de monumentul din Piaţa Revoluţiei şi de parcul Cişmigiu, scrie 2daynews.ro.

”Bucureştiul este plin de strălucire şi agitaţie, nu degeaba este considerat Micul Paris din Est – are până şi o replică a Arcului de Triumf din Paris. Dar acum există voci care susţin că Bucureştiul devine noul Berlin. Este plin de cafenele şi de restaurante cochete. Mi-a plăcut în mod deosebit Centrul Vechi, cu străzile sale pietruite şi clădirile vechi – Paltul CEC, Biserica Rusă, Pasajul Macca-Vilacrosse (o arcadă minunată cu un acoperiş din sticlă galbenă şi verde) şi rafinata Mănăstire Stavropoleos“, scrie jurnalistul australian.

Următoarele opriri ale lui Bernard O’Shea au fost în staţiunile montane Bucegi, Sinaia şi Braşov.  (… )În final, jurnalistul se declară îndrăgostit de România, însă recunoaşte că ne părăseşte ţara cu un regret.

”Sunt din nou în Bucureşti şi încerc să atrag atenţia răpitorilor. Mi-am pus speranţa în şoferul de taxi, un tip musculos, însă m-a dus direct la aeroport, fără să ocolim. Nemernicul! În aeroport le-am spus tututor că sunt un jurnalist din Sydney, Australia, o ţară de oameni bogaţi şi privilegiaţi. Nimeni nu a clipit. Ei bine, cu puţin noroc, voi fi răpit la următoarea mea vizită în România.“

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close