Antena 3 CNN Actualitate Media Jurnalist TVR: Am fost alergată și trântită pe Kiseleff, nu am mai văzut nimic și nu am mai putut respira

Jurnalist TVR: Am fost alergată și trântită pe Kiseleff, nu am mai văzut nimic și nu am mai putut respira

Jurnalist TVR: Am fost alergată și trântită pe Kiseleff, nu am mai văzut nimic și nu am mai putut respira
11 Aug 2018   •   13:28

Jurnalista TVR Ramona Avramescu a relatat ceea ce a pățit vineri seara în timpul violențelor din timpul protestelor din Piața Victoriei.

"Cer scuze Jandarmeriei romane ca, nefiind antrenata de combat, ca simplu jurnalist si cetatean naiv care traieste in tara care va prelua presedintia UE peste 4 luni, habar n-am avut ca trebuia sa ma uit dupa avertizari cu semnale luminoase (?!), sa stiu ca asta inseamna gaze si tunuri de apa si nu am fost in stare sa ma car la timp din Piata Victoriei. Inteleg ca mi-am asumat astfel, ‘constient sau inconstient’ ca o sa fiu alergata si trantita pe Kiseleff si o sa fiu in pragul unui atac de panica atunci cand nu am mai vazut nimic si nu am mai putut respira, pentru ca simteam ca imi explodeaza cutia toracica. In prostia si neglijenta mea, am vrut chiar sa ma indrept catre o ambulanta SMURD sa cer ajutor, dar am lasat-o balta cand am vazut ca paramedicii erau practic in aceeasi stare ca mine, probabil nici ei nu au priceput faza cu semnalele luminoase. Cum e clar ca nu a priceput-o nici familia care tragea dupa ea un pusti grasut care se sufoca de plans sau doamna eleganta de varsta maica-mii, care s-a ridicat cu lacrimi in ochi si s-a intors spre piata, urlandu-i in fata unei testoase: Nu plec, nenorocitilor! Sa va fie rusine!

Am stat doua ore in zona dinspre Antipa si acolo nu a fost nici un incident violent. Erau familii cu copii, oameni in varsta, lumea era foarte chill. E dragut ca jandarmii au trimis avertizari pe retelele sociale, dar ele nu au functionat aproape deloc. Daca nu as fi avut din cand in cand acces la grupul redactiei, n-as fi avut habar ca in alte colturi ale pietei si pe strazile adiacente sunt incidente violente.

Poate ce mi s-a parut cel mai coplesitor aseara a fost senzatia generala de uluiala, de soc, de revolta a oamenilor care alergau pe langa mine pe Kiseleff. Care, ca si mine, aveau senzatia ca traiesc intr-o societate normala, in care te poti aduna sa protestezi pasnic si s-au trezit alergati cu gaze si tunuri de apa fara motiv, ca in Ucraina si Turcia. Care nu puteau sa accepte absurdul si arbitrariul si refuzau sa plece, pentru ca nu facusera nimic rau. Ei si cei care au facut cordon in jurul fetei de la jandarmerie, ca s-o protejeze de huligani cand colegii ei o abandonasera sunt farama de normalitate de care ma agat dupa aceasta noapte ireala", a scris Ramona Avramescu, pe Facebook.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close