Antena 3 CNN Actualitate Media Jurnaliştii italieni, în grevă. Presa din peninsulă nu va mai transmite informaţii vineri - un protest faţă de proiectul legii interceptărilor

Jurnaliştii italieni, în grevă. Presa din peninsulă nu va mai transmite informaţii vineri - un protest faţă de proiectul legii interceptărilor

Jurnaliştii italieni, în grevă. Presa din peninsulă nu va mai transmite informaţii vineri - un protest faţă de proiectul legii interceptărilor
Sursa foto: Foto: www.ejc.net
08 Iul 2010   •   19:55

Jurnaliştii italieni intră vineri în grevă faţă de proiectul de lege care limitează interceptările telefonice şi interzicerea pulicării stenogramelor. Astfel, posturile de televiziune şi radio din Italia nu vor transmite niciun fel de informaţii vineri, relatează AFP.

O ?zi a tăcerii? va fi organizată la cererea Federaţiei Naţionale a presei (FNSI), în timp ce jurnaliştii din presa scrisă nu au mai lucrat de joi astfel încât ziarele să nu mai apară vineri. În aceeaşi zi jurnaliştii din agenţiile de presă, cei din presa online, televiziuni şi posturi de radio vor intra în grevă.

?Prin acest gest de responsabilitate al jurnaliştilor italieni, încercăm să denunţăm acţiunile Guvernului şi să atragem atenţia asupra unei legi care afectează libera circulaţie a informaţilor?, scrie ziarul La Repubblica.

Potrivit proiectului de lege aprobat de Senatul italian pe 10 iunie, şi care va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, editorii care difuzează înregistrări video şi audio despre anchetele judiciare în curs de derulare, riscă până la două luni de închisoare şi amenzi de până la 464.700 de euro.

În timp ce Silvio Berlusconi susţine că scopul legii este de a proteja viaţa privată şi dreptul la apărarea judiciară, presa şi opoziţia de stânga afirmă că aceasta este o restrângere a libertăţii de informare pentru a opri difuzarea informaţiilor sensibile despre Guvern.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close