Antena 3 CNN Actualitate Media La fiecare 30 de secunde, o femeie este bătută în România. De Ziua Iubirii spune stop violenței!

La fiecare 30 de secunde, o femeie este bătută în România. De Ziua Iubirii spune stop violenței!

La fiecare 30 de secunde, o femeie este bătută în România. De Ziua Iubirii spune stop violenței!
12 Feb 2018   •   15:53

La fiecare 30 de secunde o femeie este batuta in Romania. 

Pe 14 februarie,  cand lumea sarbatoreste iubirea, Fundatia Mereu Aproape propune un eveniment puternic vizual: haideti sa umplem scarile muzeului de Istorie din Bucuresti cu pantofi rosii – unii dintre ei cu etichete cu numele celor care au fost ucise de parteneri.  Pantofii rosii semnifica femeile care nu mai sunt printre noi, toate cazurile despre care stim fiecare ca sunt agresate sau abuzate in familie dar reprezinta si un indemn la a ne implica, de a nu ramane pasivi.

Asadar se apropie ziua in care ne luam pantofii rosii si ne vedem pe Calea Victoriei sa luptam impotriva violentei in familie. Miercuri, 14 februarie -  de la ora 10 la ora 22, pe scarile Muzeului de Istorie din Bucuresti, puteti dona o pereche de tenisi, pantofi, papuci rosii... orice incaltaminte se califica. Daca nu aveti pantofi rosii, veniti cu orice pantofi si ii vopsim la fata locului. 

Noi vom fi acolo toata ziua, alaturi de echipa Fundatiei. 

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, și ministrul Culturii, George Ivașcu, au venit și ei la evenimentul „Dragostea poartă pantofii roșii”.

„Sunt împreună cu doamna Silvia Radu, primarul municipiului Chișinău, care se află în vizită oficială în București și mă bucur foarte mult că a putut participa și la acest eveniment și alături de domnul ministru a Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu. În priumul rând vreau să vă felicit pentru această campanie, îmi aduc aminte că acum câțiva ani am inițiat și eu astfel de evenimente pentru că nu suntem insensibili/insensibile la un fenomen, care pare cel puțin teoretic că-și găsește o rezolvare. Avem legislație, avem procedură, avem reglementări și, totuși, nu putem vorbi de un final al acestui fenomen și anume violența în familie, violența domestică, ci dimpotrivă”, a declarat primarul Gabriela Firea.

 

×
Subiecte în articol: violenta
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close