Antena 3 CNN Actualitate Media M*A*S*H. Cine a murit și cine mai trăiește dintre actorii care au cucerit sufletele a sute de milioane de oameni

M*A*S*H. Cine a murit și cine mai trăiește dintre actorii care au cucerit sufletele a sute de milioane de oameni

M*A*S*H. Cine a murit și cine mai trăiește dintre actorii care au cucerit sufletele a sute de milioane de oameni
05 Mar 2018   •   23:09

M.A.S.H. David Ogden Stiers, devenit celebru pentru rolul lui Charles Emerson Winchester III din serialul de televiziune "M.A.S.H.", a murit sâmbătă la vârsta de 75 de ani, informează Press Association. Stiers se alătură unui șir de alți mari actori din celebrul serial care s-au stins în ultimii ani.

Primul nume sonor care s-a stins a fost Edgar McLean Stevenson Jr., alias colonelul Henry Blake. Acesta a murit pe 15 februarie 1996, la o zi distanță după ce actorul Roger Bowen, cel care l-a interpretat pe colonelul Henry Blake în filmul MASH din 1970, a murit și el.

Bolnav asemeni lui Stiers, de cancer la vezică, McLean Stevenson s-a stins în urma unui infarct la vârsta de 68 de ani.

Patru ani mai târziu, pe 10 aprilie 2000, Lary Linville, interpretul lui Frank Burns, se stingea rapid, la doar 60 de ani, în urma unei pneumonii apărute după un cancer la plămâni.

Pe 7 decembrie 2011, fanii serialului primeau o altă lovitură. Actorul Harry Morgan, adică coloneluo Sherman Potter din serial, murea la Los Angeles, la venerabila vârstă de 96 de ani. Cu carieră lungă de peste 100 de filme, Morgan suferise de pneumonie.

Pe 31 decembrie 2015, un alt erou din M.A.S.H. dispărea la 82 de ani. Wayne Rogers, alias "Trapper" John McIntyre, primul partener de farse al lui Hawkeye Pierce, era răpus de pneumonie.

Peste fix un an, pe 31 decembrie 2016, blajinul actor William Christopher, interpretul părintelui Mulcahy, se stingea la 84 de ani. Fusese diagnosticat cu cancer cu 18 luni înainte.

Supraviețuitorii

FIlmat între anii 1972-1983, M.A.S.H. a scris istorie în televiziunea americană. Produs de CBS, serialul care relata povestea unui spital de campanie în timpul Războiului din Coreea, era adaptarea unui film din 1970, cu același nume. Filmat în munții Californiei, serialul a fost la un pas să fie anulat după doar primul sezon, dar treptat audiențele sale au crescut. Ultimul dintre cele 256 de episoade a avut o audiență-record pentru acel moment în istoria televiziunii americane - 125 de milioane de telespecatori.

Dintre personajele sale principale, mai trăiesc Alan Alda - Hawkeye Pierce, 82 de ani, cu apariții recente în filmul lui Steven Spielberg - Bridge of Spies sau în serialul Black List (2016), Loretta Jane Swit - Margaret "Hot Lips" Houlihan, 80 de ani, Jamie Farr - caporalul Max Klinger - 83 de ani, Gary Burghoff - caporalul Radar O'Reilly - 74 de ani și Mike Farrell - B. J. Hunnicutt - 79 de ani.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close