Antena 3 CNN Actualitate Media Realitatea TV intră în faliment. Televiziunea lui Gușă și Păcuraru are datorii uriașe. Decizia este definitivă

Realitatea TV intră în faliment. Televiziunea lui Gușă și Păcuraru are datorii uriașe. Decizia este definitivă

Realitatea TV intră în faliment. Televiziunea lui Gușă și Păcuraru are datorii uriașe. Decizia este definitivă
01 Apr 2019   •   22:50

Realitatea Media, cea care deține licențele audiovizuale pentru Realitatea TV și Realitatea FM, dar și pentru câteva stații locale, a pierdut definitiv procesul cu ANAF, astfel că televiziunea va intra în faliment după opt ani de insolvență, un record absolut. Anunțul a fost făcut chiar de unul dintre cei doi acționari majoritari ai televiziunii, Cozmin Gușă, care a intrat în direct, pe postul pe care îl deține. Decizia a fost luată luni de Curtea de Apel București și este definitivă și va fi trimisă unui judecător sindic.

"Admite recursul. Modifică în parte sentinţa recurată, în sensul că: Infirmă planul de reorganizare propus de debitoare şi trimite cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment a debitoarei S.C. REALITATEA MEDIA S.A. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei recurate. Irevocabilă."

Gușă acuză

"Aparatul din jurul lui Dragnea, care îl include și pe Florian Coldea, a reușit înaintea campaniei electorale să obțină o decizie la cererea ANAF, definitivă și irevocabilă, de intrere în faliment a Realității Media. Și-au văzut visul cu ochii. A avut loc în urmă cu o oră. Ceea ce ni s-a tot promis în guvernarea Dragnea și în guvernarea Ponta au reușit să obțină această decizie  în instanță care este de neașteptat pentru noi. Ne așteptam ca instanța să dea dreptate unui demers corect făcut de noi de a salva Realitatea Media, și nu de a da satisfacție unor oameni care batjocoresc statul român și legile țări, cum sunt cei de la ANAF sau de la Dragnea. Telespectatorii trebuie să știe că ni s-au blocat conturile ca să nu mai putem plăti nici utilități, salarii sau alte lucruri. Al doilea lucru, printr-un demers ilegal, s-a încercat preluarea ilegală a Realitatea de la OSIM deși era ilegal. Tot în urmă cu trei săptămâni era să pierdem sediul deși avem chiria plătită la zi", a spus Cozmin Gușă în direct la Realitatea TV.

Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru mai dețin o televiziune, Realitatea Plus, care nu se află în lista must carry.

Realitatea TV, datorii uriașe la stat

De la intrarea în insolvenţă, în 2011, Realitatea TV şi-a triplat datoriile la stat. În anii de insolvență, televiziunea nu a plătit nici un fel de taxe şi impozite şi a continuat să funcţioneze.

Fiscul a publicat la 31 decembrie 2018, situaţia restanţelor debitoarei Realitatea Media SA. Bugetul de stat = 51.739.550 lei,
Bugetul asigurărilor sociale de stat = 53.188.661 lei, Bugetul asigurărilor pentru şomaj = 2.075.090 lei,Bugetul asigurărilor de sănătate = 19.995.557 lei.

Cu alte cuvinte, Realitatea Media SA avea la sfârșitul lui 2018 datorii la stat de 126.998.858 lei, adică mai bine de 20 de milioane de euro.

O istorie de 18 ani

Realitatea TV a fost înființată în 2001 de omul de afaceri Silviu Prigoană, ca post generalist, ulterior, transformat în post de știri 24/24. Mai apoi, televiziunea a fost cumpărată de Sorin Ovidiu Vîntu, parte din trustul Realitatea-Cațavencu, manageriată pentru o vreme de omul de afaceri Sebastian Ghiță, care ulterior și-a făcut propria televiziune - România TV. După ce pentru o scurtă vreme a fost deținută de Elan Schwartzenberg, Realitatea TV a ajuns - printr-un proces controversat - în proprietatea lui Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru, un om de afaceri din Galați, cercetat de altfel pentru modul în care a preluat postul tv. Păcuraru a fost condamnat și a executat o sentință într-un dosar privind Poșta Română.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close