Antena 3 CNN Actualitate Media Pacientul Casanova - Dependenţa de sex, o boală tabu

Pacientul Casanova - Dependenţa de sex, o boală tabu

Pacientul Casanova - Dependenţa de sex, o boală tabu
Sursa foto: Foto: examiner.com
06 Iun 2011   •   10:25

Emisiunea "În premieră" cu Carmen Avram a difuzat duminică, 5 Iunie, un material care tratează un subiect până nu demult, tabu. Este vorba despre dependenţa de sex, o boală care deşi le afectează evident viaţa, nu este recunoscută ca fiind o afecţiune de majoritatea pacienţilor.

Reportajul îl are în centrul atenţiei pe Ericson B, un bărbat care a decis să folosească experienţele negative prin care a trecut pentru a-i putea ajuta şi pe ceillaţi în acest sens. Astfel acesta şi-a deschis o clinică de tratatre a dependenţei de sex în Suedia, unde ajuta anual sute de oameni care se confruntă cu această problemă.

Potrivit lui Ericson, depentul de sex este acea persoană - bărbat sau femeie - care trăieşte doar pentru sex: oriunde, oricând, cu oricine. Cea mai importantă problemă este însă nevoia acută de a plăti pentru sex. În acest sens, terapeutul a identificat  un sindrom aferent acestei afecţiuni, intitulat "Sindromul Casanova", care constă în nevoia pacientului de avea cât mai muţi parteneri cu putinţă, de obicei simultan.

Specialiştii au identificat însă, şi câteva motive pentru care această boală ajunge să afecteze atât de puternic viaţa unor oameni, printre ele numărându-se şi accesul 24/24 al populaţiei la internet, lucru ce conturează o epocă în care totul este accesibil cu cel mai mic efort.

Urmăreşte întregul reportaj cu privire la dependeţa de sex, realizat de echipa emisiunii "În Premieră".

 





×
Subiecte în articol: In premiera
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close