Pe locuri, fiţi gata: Good Food a dat startul Competiţiei de gătit în şcoli !

de Antena3.ro    |    28 Oct 2011   •   10:04
Pe locuri, fiţi gata:  Good Food a dat startul Competiţiei de gătit în şcoli !
“Căutăm următoarele vedete ale campanie noastre, Copiii în bucătărie, competiţia de gătit în şcoli! Dacă ai între 8 şi 14 ani, nu uita să-ţi exersezi talentul, să-ţi înscrii şcoala pe www.goodfood.ro sau să o votezi şi să-ţi pregăteşti echipa de susţinători!”

Până la finalul anul şcolar, acesta va fi mesajul echipei Good Food care îşi continuă Campania Copiii în bucătărie prin Competiţia de gătit în şcoli!

Marţi, 18 octombrie 2011, revista BBC Good Food a lansat prima dintre competiţiile de gătit în şcoli pentru elevii din cadrul Mark Twain International School, Bucureşti. Competiţia de gătit în şcoli propune copiilor cu vârste cuprise între 8-14 ani să îşi exerseze talentul culinar sub susţinerea părinţilor, colegilor şi a profesorilor, dar mai ales să-i implice în interesanta poveste a gătitului şi să-i îndrume spre o alimentaţie sănătoasă. Timp de nouă luni, echipa Good Food va derula competiţia de gătit pentru copii în şcolile partenere, iar criteriile de jurizare ale competiţiei sunt: aspect, gust şi originalitate. Mecanimul concursului este simplu - şcoala trebuie înscrisă pe site-ul www.goodfood.ro, iar în funcţie de numărul de voturi se vor alege următoarele şcoli participante în proiect. În cadrul fiecărei şcoli în care se va derula competiţia, primii trei câştigători merg în marea finală din iunie, al cărei mare premiu va fi o excursie de patru persoane la Good Food Show, Birmighman, Marea Britanie. De asemenea, şi părinţii au şansa de a câştiga o maşină Opel Meriva.

Pentru a intra în competiţie, părinţii trebuie să vină în şcoala participantă să-şi susţină copilul şi va fi înscris în cursa pentru marele premiu sau poate să se înscrie pe www.goodfood.ro şi să încarce poza cu el şi copilul în bucătărie. Câştigătorul va fi desemnat prin tragere la sorţi, în luna iunie, în cadrul finalei.

„Am remarcat încă de la început campania iniţiată de publicaţia BBC Good Food şi ne-am dorit ca acestă competiţie să debuteze în cadrul şcolii noastre. Mark Twain International School încurajează alimentaţia sănătoasă în rândul elevilor săi, în cele două campusuri ale şcolii servindu-se în fiecare zi meniuri proaspete, corelate cu vârsta copiilor. Acest concurs este cu siguranţă o modalitate inedită de a promova un stil de viaţă sănătos, iar  dacă la mijloc este şi distracţie, cu atât mai bine”, declară Mihaela Bachmann Iliescu, Marketing & PR Manager pentru Mark Twain International School.

Caştigătorii primei ediţii, care merg mai departe în finală sunt Dalia Georgescu (locul I), Lara Maior (locul II) şi Daria Tucă(locul III)


    Competiţia în şcoli face parte din cel mai de succes proiect adresat copiilor, campania Copiii în Bucătărie, derulată de Good Food începând cu anul 2008. “Noi, cei din echipa Good Food, suntem foarte bucuroşi că am reuşit să intrăm într-o nouă etapă cu campania Copiii în bucătărie. Acum ducem competiţia în şcoli, accentuând importanţa educaţiei culinare în rândul copiilor. Însă nu predam lecţii, ci ne jucăm cu fructele şi legumele proaspete, cu ingredientele naturale şi cu mâncarea sănătoasă. În plus, de-a lungul competiţiei, vom avea alături specialiştii Glamour Dent şi Tetra Pak care vor da un plus de informaţii binevenite pentru toţi copii”, declară Cristina Mazilu, redactor şef Good Food.

Pentru mai multe informaţii despre „Copiii în bucătărie” şi „Competiţia de gătit în şcoli” vă rugăm să accesaţi site-ul www.goodfood.ro.

Good Food este singura revistă de gastronomie din România care te face să gateşti din plăcere, şi care, pe lângă zona dedicata reţetelor şi meniurilor savuroase, îţi oferă şi poveşti culinare apetisante numai bune de citit când nu intri în bucătărie.

Parteneri
x close