Antena 3 CNN Actualitate Media Radu Tudor, în ajunul vizitei lui Emmanuel Macron la București: „În garaj sunt trei Dacii și un Peugeot”

Radu Tudor, în ajunul vizitei lui Emmanuel Macron la București: „În garaj sunt trei Dacii și un Peugeot”

Radu Tudor, în ajunul vizitei lui Emmanuel Macron la București: „În garaj sunt trei Dacii și un Peugeot”
Sursa foto: Foto: Antena 3
23 Aug 2017   •   11:42

În ajunul sosirii la București a președintelui francez Emmanuel Macron, Radu Tudor scrie, pe blog, că nivelul relațiilor diplomatice, economice și militare dintre România și Franța este mult sub potențial.

Cu această ocazie, Radu Tudor amintește un moment de criza majoră, gestionat împreună de România și Franța. 

”In anul 2005, 4 jurnalisti europeni (3 romani si unul francez) erau rapiti in Irak de grupari specializate in astfel de operatiuni, pentru recompense uriase. Celula de criza organizata in 2005 la Palatul Cotroceni s-a bazat in proportie de 99% pe actiunea serviciilor secrete romanesti, in primul rand SRI, in al doilea rand SIE, un pic si DGIA.

Atunci cand ofiterii operativi ai serviciilor secrete romanesti au reusit, dupa eforturi majore si riscante, sa afle locatia in care sunt detinuti cei 3 jurnalisti romani (Marie Jean Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci), au transmis intr-o convorbire cu toata celula de criza reunita la Cotroceni (generali de servicii si presedinte): In garaj sunt 3 Dacii si un Peugeot”, scrie Radu Tudor.

Citește continuarea pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron radu tudor Franta Irak peugeot
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close