Antena 3 CNN Actualitate Media Scandalul de la Realitatea TV, cu Rareș Bogdan și Oreste. Ce s-ar ascunde în spatele războiului și de ce au fost interziși pe post

Scandalul de la Realitatea TV, cu Rareș Bogdan și Oreste. Ce s-ar ascunde în spatele războiului și de ce au fost interziși pe post

Scandalul de la Realitatea TV, cu Rareș Bogdan și Oreste. Ce s-ar ascunde în spatele războiului și de ce au fost interziși pe post
23 Noi 2018   •   16:04

La câteva zile după ce Oreste Teodorescu și Rareș Bogdan au fost interziși să apară la Realitatea TV (măcar pentru o vreme), în presă încep să apară dezvăluri despre ceea ce s-ar afla în spatele scandalului dintre patronul Cozmin Gușă și cei doi vechi prieteni ai săi de odinioară.

Iar povestea vehiculată în mai multe publicații nu miroase deloc bine, pentru că ea s-ar lega de un om de afaceri cu probleme, pentru care Oreste Teodorescu ar fi intervenit să apară în emisiunea lui Rareș Bogdan.

"Pe data de 18 octombrie 2018 și pe data de 22 noiembrie 2018 DIICOT a făcut percheziții la firma latifundiarului Traian Rece, SC Agrodelta Sireasa, ce deține 11.000 de hectare de teren în Delta Dunării . Între cele două descinderi Oreste Teodorescu, care este prieten cu Traian Rece, a fost interzis de la Realitatea. Ajungem și acolo… Traian Rece este un fost parlamentar PSD (a migrat de la PSDR) în legislatura 2000-2004. În luna noiembrie a acestui an Traian Rece a renunțat la calitatea de administrator al SC Agrodelta Sireasa pentru că, spun sursele noastre foarte bine informate, aflase că s-a demarat o anchetă a DIICOT. Ancheta respectivă are legătură cu majorarea fictivă a capitalului social al companiei, majorare operată chiar de Traian Rece. Pe înțelesul tuturor, Traian Rece a introdus în circuitul companiei pe care o deținea 37 titluri de valoare (obligațiuni) eliberate de statul român în… 1929. Acele titluri au fost evaluate în anul 2014 de către un membru al ANEVAR (Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România) ca valorând 164.635.292 euro!  Evaluarea s-a bazat cică pe un „referat al BNR” din 2010. Am pus în ghilimele fiindcă încă din 2016 s-a dovedit că acel referat este un document fals (această subliniere a fost făcută într-o notă a BNR din data de 04.01.2018 transmisă ANEVAR, pe care o atașăm articolului de față). Pe data de 16.05.2018 Ministerul de Finanțe a întărit concluziile BNR, spunând că nici nu avea dreptul ca Rece să ceară bani de la stat fiindcă acele titluri erau expirate și totodată întărește ideea uzului de fals. Din adresa Ministerului de Finanțe aflăm și ce s-a falsificat: Ștampila BNR a fost falsificată, semnătura pe actul BNR a fost falsificată, numărul de intrare a fost falsificat", dezvăluie jurnalistul Alexandru Căutiș, la rându-i un apropiat al lui Rareș Bogdan și al Realitatea TV.

Ce a făcut „onestul jurnalist” O. Teodorescu 

Între cele două percheziții ale DIICOT la sediul Agrodelta Sireasa, „jurnalistul” l-a convins pe Rareș Bogdan să-l invite într-o emisiune pe Traian Recea. Din datele noastre, Rareș Bogdan a sistat discuția cu Recea chiar în timpul emisiunii, imediat ce a aflat, prin sms, de problemele grave ale latifundiarului. De asemenea, din datele pe care le avem, Cozmin Gușă a fost informat despre acele probleme la rândul său. De aici suspendarea „jurnalistului”. Vă întrebați dacă „jurnalistul” știa de falsificare ștampilei BNR și de faptul că Traian Recea utiliza un document cu ștampila BNR falsificată. Răspunsul este: Da, susține Căutiș.

Aceeași explicație pentru scandal apare și în publicația Capital

De ce l-a dat Cozmin Gușă afară pe Oreste de la Realitatea Tv totuși? Ei bine, conform unor surse media, se pare că motivul este unul cât de poate de întemeiat. Jurnalistul nu ar fi renunțat la vechile metehne. În plin scandal VALIZA, la Realitatea Tv, prin bunăvoința lui Oreste și-a făcut apariția fostul senator de Tulcea, Traian Rece, care dorea să explice că niște terenuri din Deltă, care aparțin statului român, sunt de fapt ale lui.

""Fostul senator PSDR Traian Rece, proprietarul Agrodelta Sireasa, folosește contextul actual politic pentru a denatura adevărul în legătură cu legalitatea dreptului de posesie asupra 11.000 hectare de  teren din Delta Dunării. Situația reală a proprietății acelui teren este cu totul alta decât cea prezentată duminică seara, la postul Realitatea TV, în emisiunea moderată de Rareș Bogdan", a fost dreptul la replică transmis postului de către Consiliul Județean Tulcea, după ce pe 5 noiembrie Oreste în loc să insiste pe subiectul VALIZA, așa cum toată lumea o făcea, a decis să prezinte cazul Traian Rece.

În trecut, Elena Udrea l-a acuzat pe acesta că i-ar fi cerut 10.000 de euro pentru niște documente legate de afacerile lui Dan Voiculescu. De asemenea, în timpul campaniei pentru alegerile locale, într-un mod surprinzător, Oreste milita pentru "independentul" Ștefan Florescu, care a cheltuit sume exorbitante în campanie pentru a primi susținere în media", scrie Capital.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close