Antena 3 Actualitate Media Scrisoarea lui Cornel Dinu la moartea unui jurnalist

Scrisoarea lui Cornel Dinu la moartea unui jurnalist

05 Oct 2017   •   23:30
 Scrisoarea lui Cornel Dinu la moartea unui jurnalist

Fostul selecționer al României Cornel Dinu publică un editorial-omagiu în memoria jurnalistului Gazetei Sporturilor Valentin Damian. Acesta a încetat din viață miercuri, la vârsta de 47 de ani.

"L-am cunoscut pe Vali pe la mijlocul anilor '90. Un puști discret, foarte bine crescut, departe de ambițiile deșarte omenești. Dominante pe atunci, când tineri dotați, dar parcă prea grăbiți, încercau să acarapeze posibilele informații și comentarii fotbalistice, crezând că pot fi stăpânii adevărurilor. Altfel, greu de cunoscut. El era diferit!

Începuse să poarte spre tipar întâmplările "câinilor roșii". Decent și cu respect pentru realitate, fără a căuta vreodată senzaționalul îndoielnic și ades atât de păgubitor al prea multora din generația sa. Venea mereu cu Dodo Moșoianu lângă noi. Punea rar întrebări chinuitoare, ce altora le măcinau existența.

Devenise un intim al nostru, deloc partizan, dar având loialitatea și respectul celui mai atașat animal de om. Iubea la propriu și la figurat câinii, care alături de soție au rămas după el. A fost un adevărat prieten! Chiar dacă în ultimii ani nu mai comunicam, ocupându-se de alte sporturi, îl știam mereu acolo, lângă sufletul meu și în trăirile "câinilor roșii".

Paradoxal, în această "lume a noastră, din ce în ce mai pătimașă și robită mereu dezastrului", cum a lăsat ca un testament unicul Fănuș Neagu, știam că a rămas un senior, dintr-o altă lume.

Aceea a adolescenței noastre, mângâiată de slujitori ai condeiului nobil, veniți cu educația interbelică. A fost o excepție!"

Textul complet.

Jurnalistul Valentin Damian a încetat din viață, miercuri, la vârsta de 47 de ani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close