Antena 3 CNN Actualitate Media Ştefan Iordache, actorul nepereche şi alte articole speciale, în Jurnalul Naţional de Duminică

Ştefan Iordache, actorul nepereche şi alte articole speciale, în Jurnalul Naţional de Duminică

Ştefan Iordache, actorul nepereche şi alte articole speciale, în Jurnalul Naţional de Duminică
29 Ian 2011   •   10:31

Anul Nou Chinezesc: Anul Iepurelui. An prost pentru dictatori. Stefan Iordache, actorul nepereche. Un dineu cu J.F.K. Totemuri in Alaska. Sanatatea privita altfel. Salt in cariera, cu... parasuta! De Eurovision: un barbat care canta ca o femeie... Micul Washington din New York! Cititi despre toate acestea si multe alte articole interesante numai in Jurnalul de Duminica din aceasta saptamana!



Tom Vatanen, fotograf de succes la o revista canadiana, este pe punctul de a primi premiul pentru fotografia anului. Insa, inainte de ceremonia de decernare, este rugat sa plece urgent pentru a fotografia locul unei drame. Pe drumul de intoarcere, Vatanen lasa balta totul si dispare intr-o padure. De unde nu se va mai intoarce, deoarece incepe sa aiba grija de un pui de iepure lovit de maşina. Intre cei doi se va lega o interesanta prietenie, si vor porni intr-o  calatorie initiatica. La inceput, Vatanen va strabate tinuturile canadiene nordice cu iepurele in buzunar, apoi cu el in rucsac, uneori il va lasa sa mearga in fata, precum o calauza. Tom lucreaza ca taietor de lemne, se imprieteneste cu personaje pitoresti, cauta un nou inceput, senin şi aproape poetic, alaturi de iepure! Totul impregnat cu situatii comice si cu nedisimulata ironie la adresa civilizatiei. „Le lievre de Vatanen“ – “Iepurele lui Vatanen” este adaptarea cinematografica (din 2006) a romanului autorului finlandez Arto Paasilinna, roman aparut si la noi sub titlul „Anul iepurelui“. Actorul Christopher Lambert il intruchipeaza pe Vatanen in acest film (cu o coloana sonora semnata Goran Bregovic), considerat de multi o mica opera de arta. „Vatanen reprezinta lectia despre odihna! Deoarece, pentru a supravietui in aceasta lume, este nevoie de multa detasare“, spune Lambert despre personajul interpretat. Povestea este despre un om singur care a avut o intalnire cu un iepure. In rest, parafrazându-l pe Paasilinna, oricine poate duce o viata ca aceea a lui Vatanen daca stie sa renunte la cea de dinainte.

×
Subiecte în articol: Jurnalul National
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close