Antena 3 Actualitate Media Stolojan: Presa îşi exprimă, zi şi noapte, dreptul de a critica Guvernul şi pe preşedinte

Stolojan: Presa îşi exprimă, zi şi noapte, dreptul de a critica Guvernul şi pe preşedinte

07 Iul 2010   •   04:25
Stolojan: Presa îşi exprimă, zi şi noapte, dreptul de a critica Guvernul şi pe preşedinte

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat că, în România, presa îşi exprimă "zi şi noapte" dreptul de a critica fie acţiunile preşedintelui Traian Băsescu, fie acţiunile Guvernului şi nu se poate vorbi despre ameninţări la adresa mass-media.

Stolojan a adăugat că europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a exprimat doar o opinie personală atunci când a afirmat în Parlamentul European că în România sunt derapaje nedemocratice împotriva presei, transmite Mediafax.

"Aici, în Parlamentul European, parlamentarii pot declara, au libertatea de exprimare şi ,dacă aşa i se pare domnului Boştinaru că presa este ameninţată în România, este părerea dânsului", a arătat Stolojan.

El a adăugat că Boştinaru a făcut o "declaraţie politică" ce exprimă poziţia partidului din care face parte.

"Eu nu cred că într-o ţară în care presa, zi şi noapte, îşi exprimă dreptul de a critica fie acţiunile preşedintelui, fie acţiunile Guvernului, putem vorbi despre ameninţări la adresa mass-media. Este o declaraţie politică. Aşa cum se fac în România, aşa se fac şi aici, pe diferite teme, care exprimă poziţiile partidelor din care europarlamentarii fac parte", a spus Theodor Stolojan.

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a atras atenţia, luni, în plenul PE, asupra derapajelor nedemocratice împotriva presei din România, Italia şi Ungaria, culminând cu trecerea presei, de către administraţia Băsescu, în rândul ameninţărilor la adresa siguranţei naţionale.

 Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close