Antena 3 CNN Actualitate Media Studenţii englezi la jurnalism nu citesc ziarele. Internetul, principala sursă de informare

Studenţii englezi la jurnalism nu citesc ziarele. Internetul, principala sursă de informare

Studenţii englezi la jurnalism nu citesc ziarele. Internetul, principala sursă de informare
Sursa foto: Foto: norris-stevens.com
13 Oct 2010   •   11:17

Un profesor universitar din Marea Britanie a descoperit că studenţii de la cursul său de jurnalism nu citesc ziarele. ?La cursul City University participau 250 de persoane. I-am întrebat care este principala voastră sursă de informare: ziarele? - cel mult 20 de mâini s-au ridicat; radioul? - cam la fel; televizorul? - cam 30; internetul? - o pădure de mâini?, scrie Roy Greenslade pe blogul Guardian.co.uk.

El a remarcat cu interes faptul că cei mai mulţi dintre studenţii care urmau cursul de ?gazetărie?, oameni care sperau să primească joburi la ziare, au recunoscut că nu citesc ediţiile printate.

De asemenea, Greenslade a observat că jurnalilsmul antreprenorial nu este luat în considerare de generaţia care vine din spate. Majoritatea studenţilor întrebaţi de el au recunoscut că îşi doresc să lucreze pentru trusturile mari media, şi nu pentru propria firmă.

?Deşi sunt născuţi în era digitală ambiţia lor este să lucreze pentru alţii, nu pentru ei. Cunosc riscurile. Ştiu că vor fi foarte puţine job-uri disponibile. Li s-a spus că ar putea munci gratis săptămâni, poate luni de zile. Însă sunt neînduplecaţi, media mainstream îi seduce în continuare?, a mai scris Roy Greenslade.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close