Antena 3 CNN Actualitate Media „The Huffington Post” dat în judecată de un grup de bloggeri

„The Huffington Post” dat în judecată de un grup de bloggeri

„The Huffington Post” dat în judecată de un grup de bloggeri
13 Apr 2011   •   16:18

„The Huffington Post”, una dintre cele mai importante publicaţii americane online, a fost dată în judecată de mai mulţi bloggeri, în frunte cu jurnalistul Jonathan Tasini, aceştia acuzând compania de neplata textelor publicate pe renumitul site, informează Reuters. Suma cerută de jurnalişti se ridică la 100 de milioane de dolari.

Tasini preciza că a scris 216 articole, „care au generat numeroase comentarii şi expunere în social media”, dar pentru care nu a obţinut niciun ban. Iniţiatorii procesului susţin că peste 9.000 de bloggeri „Huffington Post” nu au fost plătiţi pentru textele publicate.

Reprezentanţii publicaţiei online susţin că „solicitările sunt complet nefondate” şi că bloggeri care folosesc platforma o fac pentru a fi siguri că textele lor se vor bucura de o vizibilitate mai mare, mai informează sursa citată.

Cotidianul online a fost achiziţionat, acum o lună, de compania AOL, contra sumei de 315 milioane de dolari. Această schimbare a stârnit nemulţumiri în rândul mai multor colaboratori care consideră că site-ul a evoluat şi datorită lor, de aceea ar trebui să primească parte din bani. „Huffington Post” a încheiat un contract de colaborare cu bloggerii, permiţându-le acestora promovare gratuita în schimbul posturilor.

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close